Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste NOAB-kantoor verstuurt Verkorte Winstaangiftes naar fiscus ~ Al voor de start van de pilot bleken er geen technische belemmeringen te zijn ~

Sliedrecht, 3 maart 2009 - NOAB-kantoor Hoornwijck Groep toont dat techniek geen belemmering hoeft te zijn om de Verkorte Winstaangifte vanuit Unit 4 Fiscaal, via de Overheids Transactie Poort (OTP) naar de fiscus te verzenden. Ondersteund door het Nederlands Taxonomie Project (NTP) OTP, EBPI (certificaten) en Unit 4 Agresso Accountancy zijn onlangs de eerste vier verkorte winstaangiftes bij de Belastingdienst gedeponeerd.

Unit 4 Agresso doet samen met enkele convenantpartners mee aan de pilot Verkorte Winstaangifte die dit voorjaar start. Die heeft een verwachte looptijd van twee jaar. Op verzoek van gebruikers zal de volledige integratie van het OTP vanuit de software van Unit 4 Agresso rechtstreeks gerealiseerd worden.

Martin van Vliet, strategic manager Unit 4 Agresso Accountancy: "Hoornwijck Groep heeft een convenant getekend voor Verkorte Winstaangifte met de belastingdienst en staatssecretaris de Jager. Hierbij wilde het NOAB-kantoor wel het gemak aantonen van een Verkorte Winstaangifte geïntegreerd met het OTP. Perry Telle vroeg ons of hij gebruik kon maken van onze interne ontwikkelversie. Het versturen van de Verkorte Winstaangifte is dankzij een goede voorbereiding goed verlopen. De communicatie in de keten is ondanks alle technisch uitgedachte concepten nog wel gevoelig voor storingen. Cruciaal voor het succes is het zaak dat betrokken partijen op één lijn zitten. Na het horen en zien van de juiste argumenten en bewijzen is ook dit gerealiseerd. Het mooie in deze fase is dat iedereen open staat voor het bieden van ondersteuning waardoor de Verkorte Winstaangifte uiteindelijk een succes zal worden."

Perry Telle, Hoornwijck Groep: "De pilot Verkorte Winstaangifte in samenhang met de pilot horizontaal toezicht is voor Hoornwijck Groep een kans om aan te tonen dat je niet ziek hoef te zijn om beter te worden. Met beide pilots en de software van Unit 4 Agresso kan Hoornwijck Groep zich kwalitatief onderscheiden van haar collega administratie- maar ook accountantskantoren."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 14 Europese landen, vijf landen buiten Europa en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2008 een omzet van ¤ 394 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso had aan het van eind 2008 3.537 medewerkers in dienst. De aandelen worden verhandeld op Euronext Amsterdam (Symbool: U4AGR).

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Unit-4-Agresso/c/384 of contact opnemen met LEWIS Global Public Relations: Ilona de Bok
Tel: +31 (0) 40 - 235 46 00
Email: ilonadb@lewispr.com
Web: www.lewispr.nl