Ingezonden persbericht


Onderzoek discriminatie gehandicapten en chronisch zieken

In 2008 heeft Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN een onderzoek laten uitvoeren om te kijken of discriminatie jegens gehandicapten en chronisch zieken in onze regio Noord-Holland Noord voorkomt, of men hier melding van maakt en of men op de hoogte is van de anti discriminatierechten.

De conclusie van het onderzoek is dat discriminatie van gehandicapten en chronisch zieken geregeld voorkomt maar dat gehandicapten en chronisch zieken hier zelden melding van maken. Ook is men niet altijd op de hoogte van de wetgeving op dit gebied.

Voorlichting

Dit onderzoek is voor Art.1 Bureau Discriminatiezaken NHN aanleiding om organisaties van gehandicapten en chronisch zieken in Noord-holland Noord te benaderen om aan te bieden om voorlichting komen geven over wat zij als bureau discriminatiezaken kunnen doen. In deze voorlichting wordt informatie gegeven over de anti-discriminatie wetgeving op het gebied van handicap en chronische ziekten. Het belangrijkste is dat gehandicapten en chronisch zieken weten dat het melden van een discriminatie-incident vaak wél helpt.

Folder

Een samenvatting van het onderzoek, samen met een folder "Wat kan ik doen als ik gediscrimineerd word op grond van mijn handicap of chronische ziekte" zijn deze week verstuurd naar alle organisaties van gehandicapten en chronisch zieken in de regio Noord-Holland Noord. Het onderzoek en de folder zijn ook te downloaden op onze website www.art1nhn.nl

Met vriendelijke groet

Isa Schipper
(Voorlichter Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord)

Verdronkenoord 35a
1811 BB Alkmaar
072-5154400
voorlichting@art1nhn.nl
www.art1nhn.nl