Ingezonden persbericht


Worldmax breidt WiMAX netwerk verder uit
Verhoging aerea in- en outdoor
download speed naar 8 mbps

Amsterdam, 3 maart 2009 - Vandaag maakt Worldmax, wireless telecom provider, bekend dat het WiMAX netwerk is ge-upgrade van aerea 5 Mbps naar aerea 8 Mbps. Met de launch van aerea 8.0, introduceert Worldmax ook het MAX-216M1 WiMAX indoor modem. Dit modem maakt het mogelijk om je computer of telefoon aan te sluiten op WiMAX breedband internet.

Intel Capital, Intel's wereldwijde investeringtak, maakt tevens bekend dat ze de investering in Worldmax verder gaan uitbreiden.

"Intel heeft zich gecommitteerd aan de ontwikkeling van hoge breedband internet toegang voor klanten over de hele wereld," zegt Gordon Graylish, Vice President, Sales en Marketing Group EMEA, "WiMAX is al een optie in sommige notebooks en PC's die uitgerust zijn met Intel® Centrino® processor technologie. Daar zowel WiMAX enabled systemen en netwerk beschikbaarheid naar verwachting een groei gaan doormaken dit jaar, is onze samenwerking met Worldmax van cruciaal belang om deze te evolutie te ondersteunen."

"Worldmax zal in het WiMAX netwerk blijven investeren zodat klanten kunnen profiteren van alle innovative ontwikkelingen. Met de introductie van aerea 8.0 en het WiMAX indoor modem, komt Worldmax tegemoet aan de wensen van klanten om niet alleen gebruik te maken van een draadloze breedband verbinding thuis, maar ook op kantoor en onderweg," aldus Worldmax CEO, Jeanine van der Vlist. "Worldmax is klaar om dit jaar nog 32 Mbps op het WiMAX netwerk te introduceren. Samen met Intel's inspanningen om WiMAX geïntegreerd in Centrino Mobile Technology notebooks aan te bieden en de ondersteuning van Intel Capital, zijn we in staat om onze sales- en business development activiteiten verder te ontwikkelen in onze regio."