Universiteit van Tilburg

3 maart 2009

Studenten UvT helpen Tilburgers met belastingaangifte

In het kader van de Landelijke Aangifte Dag verzorgt de Stichting Fiskale Rechtshulp De Smeetskring op zaterdag 7 maart de aangiftes voor bijna tweehonderd mensen uit de gemeente Tilburg. Het startschot van de dag vindt plaats in de Food Plaza (het restaurant) van de Universiteit van Tilburg om 9.45 uur.

De Smeetskring zet zich sinds haar oprichting in 1969 in voor de minder- en onvermogende inwoners van Tilburg. In de praktijk betekent dit dat studenten fiscaal recht en fiscale economie van de Universiteit van Tilburg gratis fiscale rechtshulp verlenen aan Tilburgse particulieren met een (zeer) laag inkomen.

De Landelijke Aangifte Dag is een vorm van dienstverlening waarvoor veel belangstelling bestaat. Zaterdag gaan veertig studenten aan de slag om naar verwachting bijna 200 aangifteformulieren te verwerken. De studenten doen het werk vrijwillig, maar niet helemaal voor niets: studenten fiscale economie ontvangen studiepunten en studenten fiscaal recht een vrijstelling voor een deel van hun vaardighedendossier.

De organiserende stichting dankt haar naam aan emeritus-hoogleraar prof. dr. M.J.H. Smeets. Hij heeft van 1931 tot 1967 in Tilburg belastingrecht gedoceerd.