Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst harmoniseert tarieven openluchtzwembaden Zwemmen in Bronckhorst in vier openluchtbaden met één abonnement

In de gemeente Bronckhorst is het vanaf aankomend zwemseizoen mogelijk om met één abonnement een duik te nemen in één van de vier openluchtzwembaden in Hengelo (Gld), Hoog-Keppel, Steenderen en Vorden. De tarieven van deze vier baden zijn op elkaar afgestemd.

De gemeente Bronckhorst beheert drie openluchtzwembaden, 't Elderink in Hengelo (Gld), het Hessenbad in Hoog-Keppel en het Burg. Kruijffbad in Steenderen. Openluchtbad 'In de Dennen' in Vorden wordt beheerd stichting zwem- en recreatiebad 'In de Dennen' en is mede daardoor nooit eerder meegenomen in harmonisatievoorstellen. Vanaf dit jaar is het mogelijk om met één abonnement een duik te nemen in één van de vier openluchtzwembaden binnen de gemeente Bronckhorst. Elk zwembad behoudt zijn eigen identiteit, waardoor de diverse attracties het totale aanbod voor inwoners kan versterken en het aantrekkelijker wordt voor inwoners om eens een kijkje te nemen in één van de andere baden in de gemeente. Zwembad 'De Brink' in Zelhem is een binnenbad, de tarieven van dit zwembad zijn niet meegenomen.

Tarieven
De tarieven van de dag-, 10-badenkaarten en gezinsabonnementen van de gemeentelijke baden stijgen ten opzichte van 2008, de tarieven van de jeugd-en volwassenabonnementen daarentegen liggen lager dan die van vorig jaar, waardoor het nóg aantrekkelijker wordt om een abonnement te kopen. Voor de gemeente is een 65-plus abonnement nieuw, met een korting van 15% ten opzichte van een volwassenabonnement. In de voorverkoop liggen de prijzen voor alle abonnementen ongeveer 15% lager dan in het seizoen zelf.

Voorverkoop
Binnenkort krijgen de abonnementhouders van vorig jaar een brief van de gemeente met een aanmeldformulier dat zij tot 31 maart in kunnen sturen, waarbij zij de gemeente machtigen om het verschuldigde bedrag van hun rekening af te schrijven. Tarieven en aanmeldformulieren zijn ook te vinden op de website van de gemeente www.bronckhorst.nl en op de website van zwembad 'In de Dennen' www.zwembad-indedennen.nl. Wanneer zwemliefhebbers geen gebruik willen maken van deze gelegenheid, maar contant willen betalen, dan bestaat nog de mogelijkheid om een abonnement met korting aan te vragen op 25 maart 2009 van 15.00 tot 18.00 uur bij de sporthallen in Steenderen en Hoog-Keppel en de zwembaden in Hengelo (Gld) en Vorden. Abonnementen kunnen niet gelijk worden meegenomen, maar worden later nagestuurd.

Hengelo (Gld), 3 maart 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Marja Nengerman, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.

---- --