Alle Vlaamse scholen in "Topform" - Samen in topform

03/03/2009 15:03

K'x creations

Op dinsdag 10 maart 2009 geeft Vlaams minister van Sport Bert Anciaux in aanwezigheid van enkele topsporters een persconferentie over het bewegingsproject naar scholen toe : "Samen in Topform". Dit moment is ook de kick-off van een toernee door Vlaanderen met topsporters en de organisatie van 5 topdagen.

Ongeveer de helft van onze Vlaamse scholen neemt dit jaar deel aan het project Samen in Topform. Dit unieke sport- en conditieproject motiveert de leerlingen om aan de hand van leuke, originele oefeningen wat meer te bewegen en te sporten. Dit project is een initiatief van de Vlaamse minister van Sport Bert Anciaux, het Vlaams Sportkompas (UGent) en Topsport Vlaanderen.

Alle deelnemende scholen krijgen een uitgewerkt pakket met tools om de oefeningen in elke les te kunnen integreren. Bovendien maken ze kans op een sportinitiatie met een topsporter en wordt er op het einde van het schooljaar in Brussel en in elke Vlaamse provincie een Topdag georganiseerd, waar scholenteams het tegen elkaar kunnen opnemen.

De leerlingen van Sint-Jozefschool in Evere hebben enthousiast meegedaan aan het project en mogen dan ook het bezoek van enkele topsporters verwachten. De ideale gelegenheid om dan ook daar het project voor te stellen en de eerste resultaten toe te lichten.

10u00 Onthaal

10u15 Voorstelling Samen in Topform door Vlaams minister van Sport Bert Anciaux

10u40 Bijwonen van het sportief programma met intiatieles door een topsporter

11u00 Receptie

Sint-Jozefschool: Ed. De Kosterstraat 40, 1140 Evere

Contact:

Yves Steyaert & Sigrid Peeters

tel 011-48 07 70

info@samenintopform.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel