Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 3 maart 2009

Vrijwilligers aan de slag in park Rekerhout

In Alkmaar is een groep vrijwilligers actief die zich inzet voor het groenonderhoud in de Rekerhout in Alkmaar-Noord. De gemeente organiseert meerdere keren per jaar een Natuurwerkdag. Aanstaande zaterdag is er weer zo'n Natuurwerkdag. Dit keer gaan de vrijwilligers wilgen knotten.

De gemeente organiseert zo'n drie keer per jaar een Natuurwerkdag. Daarnaast vindt zaterdag 28 maart de jaarlijkse 'Werkdag avontuurlijk spelen in de Rekerhout' plaats. De vrijwilligers maken de speelvoorzieningen in het park dan nog aantrekkelijker. Dit doen zij door avontuurlijke speelplekken te maken van het snoeihout van de geknotte wilgen, houtsnippers en boomstammen. Ook het bouwen van hutten van wilgentakken en het creëren van spannende paadjes zijn onderdeel van deze werkdag.

Meedoen in het groen

Mensen die hun steentje willen bijdragen aan het groen in hun stad, kunnen dat op verschillende manieren doen. Zo is er de Vrijwillige Beheergroep Kruidentuin die maandelijks de kruidentuin in de Rekerhout onderhoudt. Daarnaast behoren boomspiegeladoptie en onderhoud van geveltuintjes tot de mogelijkheden. Voor informatie over of aanmelden voor 'Meedoen in het groen' kunnen mensen contact opnemen met wijkbeheerder Frits Oudshoorn, tel. 072-548 8790 of e-mail foudshoorn@alkmaar.nl.

Meer informatie:

Gemeente Alkmaar, afdeling Communicatie, (072) 548 9555.