Ingezonden persbericht


Persbericht

3 maart 2009

Fujitsu Siemens toont diefstalpreventietechnologie van Absolute Software tijdens CeBIT 2009

Tijdens CeBIT 2009 presenteert Fujitsu Siemens Computers haar LIFEBOOK T5010 en LIFEBOOK E8420. Deze laptops zijn uitgerust met de nieuwste beveiligingsoplossingen die de producten van Absolute® Software Corporation combineren met Intel® anti-diefstaltechnologie. De diefstalpreventiesystemen bieden drie functionaliteiten: het traceren van gestolen of verloren hardware, het op afstand verwijderen van data van de harde schijf en het vergrendelen van de notebook op afstand of wanneer aan specifieke criteria is voldaan.

Onderzoek van Ponemon Institute in december 2008 toont aan dat meer dan 86 procent van de IT-beveiligingsprofessionals te maken heeft met laptopdiefstal of -verlies binnen zijn organisatie en in ruim de helft van de keren resulteerde dit in een datalek. Daarnaast blijkt dat zelfs wanneer een onderneming beschikt over een encryptie-oplossing om vertrouwelijke data te beschermen, meer dan de helft van de managers hier geen gebruik van maakt. Fujitsu Siemens Computers wil een einde maken aan dit probleem met zijn nieuwste beveiligingspakket bestaande uit Computrace® One(TM), Computrace Data Protection(TM) en Absolute Track(TM) van Absolute Software.

Het beveiligingspakket met SystemTrack en SystemProtect zal vanaf april 2009 beschikbaar zijn op de LIFEBOOK T5010 en LIFEBOOK E8420. Fujitsu Siemens Computers kiest voor deze benadering met twee verschillende modules om te kunnen beantwoorden aan de wensen van grote ondernemingen en MKB-organisaties. Hardwarediefstal kan bijzonder lastig zijn voor kleinere bedrijven waar weinig laptops beschikbaar zijn en nieuwe aankopen duur zijn. Met SystemTrack traceert de Computrace-oplossing hardware en stelt de locatie vast zodra verbinding gemaakt wordt met het internet of intranet. Met de diefstal recovery-dienst kunnen gestolen apparaten worden opgespoord door het Absolute Theft Recovery Team en de lokale politie.

De Computrace-oplossingen, beschikbaar met SystemTrack en SystemProtect, zijn gebruiksvriendelijk. Klanten kopen de beveiligingsoplossingen samen met de apparaten van Fujitsu Siemens Computers, zij registreren zich voor de ondersteuning van Absolute Software en activeren de beveiligingsmaatregelen. Wanneer de notebook is gestolen, kunnen klanten met de recovery-dienst de gestolen laptop terugkrijgen met behulp van het Absolute Theft Recovery Team.

Fujitsu Siemens Computers is één van de twee fabrikanten in EMEA die de technologie van Absolute en Intel combineert binnen haar huidige productaanbod van notebooks. De computrace Agent is bovendien geïntegreerd in de BIOS van de LIFEBOOK T5010 en LIFEBOOK E8420.

"Uit feedback van klanten en eigen onderzoek blijkt dat databeveiliging één van de grootste uitdagingen van IT-managers is, vooral als het gaat om het implementeren van een mobiliteitsstrategie. Het beschermen van gevoelige informatie is een van de nieuwe belangrijke functies die wij toevoegen aan onze zakelijke notebooks", stelt Dieter Heiss, Senior Director Mobile and Accessories bij Fujitsu Siemens Computers. "De diefstalpreventie-oplossing biedt ons een complex en betrouwbaar beschermingsmechanisme tegen diefstal en dataverlies. Het is een goede toevoeging voor onze hoogwaardige notebooks en bestaande beveiligingsoplossingen."

De diefstalpreventie-oplossing van Fujitsu Siemens Computers zal initieel vanaf april 2009 beschikbaar zijn op de LIFEBOOK T5010 en LIFEBOOK E8420. Tijdens CeBIT wordt de oplossing gedemonstreerd in hal 8, stand B02.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Absolute Software
Absolute Software Corporation (TSX: ABT) is toonaangevend leverancier van oplossingen voor diefstal recovery, gegevensbescherming en Secure Asset Tracking®. Absolute Software voorziet organisatie en klanten van oplossingen op het gebied van naleving van wet- en regelgeving, gegevensbescherming en het tegengaan van diefstal. De Computrace-software van het Bedrijf is geïntegreerd in de firmware van computers van wereldwijd vooraanstaande fabrikanten, waaronder Dell, Fujitsu, General Dynamics Itronix, HP, Lenovo, Motion, Panasonic en Toshiba. Daarnaast heeft het Bedrijf wederverkoperspartnerschappen met deze OEM's en anderen, waaronder Apple. Voor meer informatie over Absolute Software en Computrace gaat u naar www.absolute.com.

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur. Door het leveren van infrastructuurproducten, -oplossingen en -diensten evenals van beheerde infrastructuurdiensten of een combinatie van deze pakketten, beschikken onze klanten over de vrijheid te kiezen voor de IT-infrastructuur die het best bij hun specifieke behoeften past.

Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten en richt zich op zowel grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren. De divisie Infrastructure Services is actief in 170 landen. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de wereldwijde samenwerking en het innovatievermogen van beide aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. Fujitsu Siemens Computers is een van de pioniers in het aanbieden van een volledig assortiment van milieubewuste producten en in het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en processen gedurende de volledige levenscyclus van een product. Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.com

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com

Voor meer informatie over Absolute Software kunt u contact opnemen met Brenda Robb (manager EMEA Marketing), Absolute Software: Tel: +44 (0) 7825 924 361
E-mail:
brobb@absolute.com