Gemeente Grootegast


Ophalen grof huishoudelijk afval

Als u niet in staat bent uw grof huishoudelijk afval/groenafval naar de Milieustraat te brengen, moet u een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Voor grof huishoudelijk afval en voor kringloopgoederen heeft de gemeente afspraken gemaakt met Novatec (tel. 283760). U heeft ook de mogelijkheid om hier zelf een ander bedrijf voor in te schakelen. Voor Novatec geldt de volgende regeling:


- nog bruikbare goederen (kringloopgoederen) worden door Novatec gratis opgehaald. De beoordeling of goederen nog bruikbaar zijn gebeurt door de medewerkers van Novatec.


- Voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval kunt u zich aanmelden bij Novatec (283760). Dit afval wordt tegen betaling van â¬14,25 per kuub opgehaald. De routes worden gepland bij het centrale meldpunt. Wilt u gebruik maken van deze dienstverlening, geeft u zich dan op door contact op te nemen met het centrale meldpunt (283760). U krijgt naderhand (na vaststelling van de hoeveelheid) een rekening van de gemeente. Grof huishoudelijk afval mag alleen op de dag van het ophalen vanaf 6.00 uur aan de openbare weg worden neergezet, met een maximum gewicht van 25 kg, gebundeld in pakketten van maximaal 125 x 50 x 50 cm.

De eerstvolgende keer dat de route wordt verreden is op woensdag 18 maart a.s.

Voor grof groenafval kunt u een gespecialiseerd bedrijf inhuren dat tegen betaling het afval zal ophalen en/of bewerken/versnipperen. Het aantal kuubs en de kosten worden dan ter plekke bepaald.