Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB-VERZEKERDEN KRIJGEN OOK HULP OP HET WATER

3 maart 2009

De ANWB-watersportverzekerden krijgen per 1 maart de mogelijkheid om zich met korting te abonneren op pechhulp op het water. Bij pechhulp kunnen zij dan BootGarant bellen, waarvan de servicemonteurs dag en nacht en zeven dagen per week oproepbaar zijn. Waar de boot ook ligt in Nederland, de servicemonteurs komen overal naartoe met hun serviceauto of serviceboot. ANWB-dochter Unigarant heeft vanmiddag op de HISWA een samenwerkingsovereenkomst met BootGarant, de hulpverlener bij pech op het water, ondertekend.

ANWB wil voor watersportklanten een betrouwbare partner zijn op het gebied van pech, schade en preventie. Deze samenwerking past daar in. De watersporter heeft door deze extra dienstverlening een veiliger gevoel op het water en een beperking van de kosten door de afspraken die er zijn met bijvoorbeeld reparatiebedrijven en slepers. Unigarant/ANWB is de enige verzekeraar waarmee BootGarant een samenwerkingsovereenkomst heeft.

Korting op lidmaatschap

Bij BootGarant kunnen booteigenaren zich standaard voor ¤ 69,50 per jaar abonneren op ppechhulp. Watersportklanten van ANWB krijgen 30% korting op het eerste jaar lidmaatschap van BootGarant. Abonnees hebben maximaal vijf keer per jaar recht op een uur sleutelhulp.

Hoe werkt BootGarant

Als een verzekerde van Unigarant/ANWB in Nederland vaart en onverhoopt pech krijgt met de boot, dan belt deze BootGarant. De monteurs staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor de verzekerde klaar. Zij komen zo snel mogelijk naar de opgegeven ligplaats met hun volledig ingerichte service auto. Uiteraard beschikken zij ook over een serviceboot, zodat zij de watersporters tevens kunnen bereiken op het water. De hulpverlening is van toepassing op de binnenwateren en kusthavens van Nederland.

Fotobijschrift:

Vanmiddag ondertekenden Gert Jan Westerman (Directeur UVM, de risicodrager van Unigarant) en Patrick Schreudering (Financieel Directeur Waterbeek Media, moedermaatschappij van BootGarant) de samenwerkingsovereenkomst op de HISWA.


---




Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB