Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 3 maart 2009

---


Lisse Getuigenoproep via stoepbord; vernielingen in Lisse
De politie van Lisse heeft een stoepbord geplaatst in de omgeving van de Voerman om getuigen die iets weten van het groot aantal autovernielingen, op te roepen zich te melden.


Tussen donderdagavond 19 februari 20.00 uur en vrijdagochtend 20 februari 09.00 uur is een groot aantal auto's bekrast/vernield in de wijk Voerman in Lisse. Personen die iets weten van deze vernielingen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

In het opsporingsprogramma van Team West wordt in de uitzending van dinsdag 3 maart ook aandacht besteed aan de vernielingen. Team West is iedere dinsdag te zien op RTV West om 17.42 uur en wordt om de twee uur herhaald tot 22.42 uur en vervolgens om 23.42 uur. De uitzending wordt de dag er na op woensdag herhaald om 06.00 een 11.00 uur. Heb je een onderwerp gemist of wil je een onderwerp nog eens goed nakijken, kijk dan op de website www.teamwest.nl.

Katwijk Katwijker beroofd
Een 18 jarige Katwijker is zondag 1 maart tussen 03.30 en 03.45 uur op de Kerkstraat ter hoogte van de kerk beroofd. De Katwijker stond met zijn vriendin te praten toen een auto kwam aangereden en er drie mannen uitstapten. Een van de mannen zag de Katwijker kijken en sprak hem daarop aan. De mannen maakten onzedelijke opmerkingen over de vriendin waardoor zij overstuur raakte. Hierop maakten de drie aanstalten om weg te gaan maar één van hen eiste eerst geld. Met een klein geldbedrag van de Katwijker reden de drie weg richting Koningin Julianalaan. De mannen met een donkere huidskleur zijn tussen de 20 en 25 jaar. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 -8844.

Nieuwkoop Vrouw voor haar woning beroofd
Een bewoonster van de Kennedylaan is maandag 2 maart vlak voor haar woning beroofd. De vrouw stond tussen 15.30 en 15.45 uur met haar boodschappen voor haar woning en wilde haar deur openmaken toen er opeens twee mannen naast haar stonden. Een van hen liet een folder zien en sprak haar in een vreemde taal aan. De vrouw merkte dat er aan haar tas werd gezeten en had direct door dat ze door de andere man werd beroofd. De man kreeg toch haar portemonnee te pakken en de mannen gingen er vandoor. Waarschijnlijk zijn de twee daarna in een auto gestapt. De vrouw heeft direct haar bankpas laten blokkeren. Mogelijk was ze vanaf het Kennedyplein waar ze geld heeft gepind gevolgd door de mannen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 -8844.

Gouda Diefstal uit woningen
De politie doet onderzoek naar diefstal van meerdere goederen uit vier woningen. In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 maart brak men in bij een woning aan het Ravelplein, de Symphonielaan en het Terwindtplein door de methode van het gaatjesboren. Door met een speedboor gaatjes in deur- en raamsponningen te boren terhoogte van sluitboompjes konden deze eenvoudig uit hun sluiten worden gelicht. Vervolgens kon men zich de toegang tot de woning verschaffen. De beste remedie tegen deze methode is het bevestigen van afsluitbare sluitingen die voldoen aan het keurmerk Veilig Wonen. Bij een woning aan het Motetplein is nog niet bekend hoe men is binnengekomen. Uit de woningen werden goederen gestolen waaronder laptops, digitale fototoestellen en telefoons.

Ouderkerk a/d IJssel Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden
De politie heeft in de nacht van maandag 2 naar dinsdag 3 maart een 25 jarige man uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich die nacht schuldig heeft gemaakt aan een inbraak in een bedrijf in verf en behang aan het Zijdepark. Rond 02.35 uur ging daar het inbraakalarm af. De dader(s) was/waren echter gevlogen. Of er ook iets uit het pand is gestolen is nog niet bekend. Na een kort onderzoek wist de politie de verdachte even later aan te houden op de Ijsseldijk Noord. Zijn auto werd elders gevonden. Daarin lag voor inbraak geschikt gereedschap. De politie heeft het voertuig voor het onderzoek in beslag genomen. De verdachte zit nog vast.

--------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326