NOC*NSF


Arnhem, 3 maart 2009

Olympische nominatie voor snowboarder Van der Wal en voor bobsleesters

Nog 346 dagen tot Vancouver!

Op het onderdeel snowboard halfpipe heeft Dolf van der Wal zich officieel genomineerd voor de Olympische Spelen van Vancouver. Ook de tweemansbob vrouwen heeft de nominatie binnen.

De Nederlandse Ski Vereniging heeft de 21-jarige Van der Wal uit Huizen voorgedragen op basis van de World Cup wedstrijd in het Japanse Gujo op 14 januari. Daar haalde hij een achtste plaats op een geschoonde eindrangschikking. De Bob en Sleebond Nederland diende een verzoek in voor de tweemansbob vrouwen op grond van de geleverde prestatie tijdens de World Cup wedstrijd in Vancouver, op 7 februari, waar ook zij een achtste plaats binnen haalden.

Na toetsing aan wat in de 'Algemene Uitgangspunten voor kwalificatie voor de Olympische Spelen Vancouver 2010' is vastgelegd, heeft NOC*NSF beide voordrachten gehonoreerd.

Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor het Nederlands Olympisch Team Vancouver 2010. Daarvoor moeten de genomineerde sporters in het volgende seizoen nogmaals aan een prestatienorm voldoen.


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245

---- --