Ingezonden persbericht


Arnhem, 3 maart 2009

Autodesk Global Product Launch 2010

Geachte journalist,

Autodesk, Inc., de aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft nieuwe versies aangekondigd van een groot aantal van zijn oplossingen. U vindt alle informatie in de aangehechte persberichten. De samenvatting van de persberichten vindt u hieronder.

Meer informatie over Autodesk kan opgevraagd worden bij Serge Beckers, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: serge.beckers@wisse-worldcom.nl

Over Autodesk
Autodesk is wereldwijd marktleider in 2D- en 3D-ontwerpsoftware voor de werktuigbouwkundige en (stede)bouwkundige industrie en de media- en entertainmentbranche. Sinds de introductie van AutoCAD in 1982 heeft Autodesk het breedste portfolio van geavanceerde oplossingen ontwikkeld voor het maken van digitale prototypen. Gebruikers krijgen daarmee inzicht in hun ideeën voordat ze werkelijkheid zijn. Fortune 1000 ondernemingen maken gebruik van Autodesk-producten voor het visualiseren, simuleren en analyseren van hun ontwerpen. Vanaf de eerste fase in het ontwerpproces kunnen ze daardoor innovaties doorvoeren, de kwaliteit van ontwerp en eindproduct verbeteren en tijd en geld besparen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl.


---

AEC
Autodesk, Inc., de aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft nieuwe softwareversies aangekondigd voor de Architectuur-, Engineering- en Constructie-branches (AEC). De nieuwe releases hebben tot doel de acceptatie en de toepassing van het building information modeling-model (BIM) te versnellen. Het nieuwe BIM-softwareportfolio van Autodesk bestaat uit Autodesk Revit Architecture 2010, Autodesk Revit Structure 2010, Autodesk Revit MEP 2010, AutoCAD Civil 3D 2010 en Autodesk Navisworks 2010.

Het nieuwe BIM-softwareportfolio helpt ontwerpers, civiel ingenieurs, aannemers en hun klanten eenvoudiger digitale ontwerpgegevens te creëren en de communicatie tussen en binnen grote projectteams te optimaliseren. Bovendien biedt het nieuwe portfolio de mogelijkheid om ontwerp-en constructieproblemen efficiënter, productiever én op milieuvriendelijke wijze te lijf te gaan.

Manufacturing
Autodesk, Inc., de aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware, presenteert de nieuwste releases van de 2D- en 3D-engineering software voor fabrikanten die gebruikers in alle sectoren helpt in minder tijd betere producten te bouwen. Het nieuwe productportfolio voor fabrikanten, dat samen de Autodesk-oplossing voor Digital Prototyping vormt, bestaat uit Autodesk Inventor, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, Autodesk Alias, Autodesk Moldflow, Autodesk Navisworks, Autodesk Showcase, Autodesk 3ds Max Design en Autodesk Vault. Met deze nieuwe generatie software biedt Autodesk een nog grotere collectie ontwerp-, visualisatie -en simulatiefunctionaliteiten en een nog betere interoperabiliteit met zowel Autodesk-softwaretoepassingen als andere CAD-tools.

Infrastructure Modeling
Autodesk, Inc., de aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft zijn nieuwe Infrastructure Modeling-software aangekondigd. De nieuwe software moet nutsbedrijven, telecommunicatiebedrijven en overheidsinstanties helpen het ontwerp en het beheer van hun infrastructuur te verbeteren. Het nieuwe productportfolio bestaat uit AutoCAD Map 3D 2010, AutoCAD Raster Design 2010, Autodesk MapGuide Enterprise 2010 en Autodesk Topobase 2010. De nieuwe software voorziet gebruikers van een intelligente en veelomvattende oplossing voor het ontwerpen, visualiseren, simuleren en analyseren van infrastructurele werken en ontwikkelingsplannen. Dankzij de Autodesk Infrastructure Modeling-technologie kunnen gebruikers data uit CAD-, GIS- en 3D-modeling systemen groeperen en zo het ontwerp van nieuwe systemen verbeteren en bestaande infrastructuren efficiënter beheren.

AutoCAD 2010
Autodesk, Inc., de aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft de release aangekondigd van AutoCAD 2010. Met deze release biedt Autodesk gebruikers de functionaliteiten waarmee zij hun ontwerpideeën nog beter kunnen documenteren, communiceren, onderzoeken en aanpassen. Naast AutoCAD 2010 introduceert Autodesk ook de 2010 AutoCAD-versie van de branchespecifieke software en AutoCAD LT 2010 voor professioneel schetsen en detailleren.

De nieuwste release van AutoCAD biedt nieuwe functionaliteiten die de meeste voorkomende ontwerpproblemen kunnen aanpakken en aanzienlijke besparingen kunnen opleveren, waaronder free-form ontwerptools, parametrisch ontwerpen en een verbeterde PDF-ondersteuning. Daarnaast ondersteunt AutoCAD 2010 vanaf nu ook 3D-printing waarmee het mogelijk wordt fysieke 3D-modellen en -prototypes te produceren via on-demand 3D-printservices of een persoonlijke 3D-printer.