Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp MetroCluster biedt continue beschikbaarheid van data

Schiphol-Rijk, 3 maart 2009 - NetApp (NASDAQ: NTAP) introduceert nieuwe functionaliteiten binnen NetApp® MetroCluster die gebruikers continue databeschikbaarheid bieden in gevirtualiseerde omgevingen. Daarnaast is het mogelijk om ononderbroken software en hardware upgrades uit te voeren en MetroCluster te integreren met NetApp's deduplicatietechnologie voor verbeterde storage-efficiëntie.

Enterprise-klanten die overstappen op gevirtualiseerde IT-omgevingen hebben behoefte aan een verbeterde bescherming en voortdurende toegang tot de data die door hun virtuele servers gebruikt wordt. NetApp MetroCluster voorziet hierin door klanten continue beschikbaarheid van data in hun virtuele omgevingen te bieden, ter verbetering van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast stelt MetroCluster klanten in staat om ononderbroken hardware en software upgrades uit te voeren middels transparante failover en herstel. MetroCluster verplaatst de datadiensten van klanten van primaire naar secundaire storage, waarmee ononderbroken datatoegang wordt geboden tijdens het upgrade-proces.

"Steeds meer klanten zetten VMware's virtualisatieplatform in om kosten te verlagen en de beheersbaarheid te verhogen van applicaties en storage-omgevingen die om een hoge beschikbaarheid vragen", zegt Parag Patel, vice president Alliances bij VMware. "NetApp Metrocluster is een goede aanvulling op het VMware-platform. MetroCluster biedt snelle en betrouwbare failover-capaciteiten die klanten van VMware in staat stellen om continue databeschikbaarheid te realiseren in hun volledige storage-infrastructuren."

Verder is NetApp MetroCluster geïntegreerd met Brocade SAN-switches om de continue databeschikbaarheid uit te breiden naar 100km. Hierdoor kunnen gebruikers bij een failover toegang tot hun data verkrijgen binnen een gebouw, op een campus of zelfs in een veel groter gebied.

"Door nauw met NetApp samen te werken, stellen we klanten in staat om hoge beschikbaarheidcapaciteiten uit te breiden binnen hun datacenteromgevingen", zegt Marty Lans, senior director Product and Offer Marketing bij Brocade. "NetApp MetroCluster integreert met de Brocade 300 en 5100 Fibre Channel-switches en biedt veel toegevoegde waarde voor het storage-platform door de mogelijkheid om failovers snel en geruisloos te automatiseren."

"In de huidige economische situatie geven IT-managers de voorkeur aan kostenefficiënte en eenvoudig te beheren hoge beschikbaarheidoplossingen", zegt Patrick Rogers, vice president Solutions Marketing bij NetApp. "Met deze laatste verbeteringen biedt NetApp MetroCluster continue databeschikbaarheid tegen de helft van de kosten en voor de helft minder complex."

Prijs en beschikbaarheid
Prijzen van de genoemde producten zijn op te vragen via NetApp of channelpartners van NetApp.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp
NetApp creëert innovatieve storage- en datamanagement-oplossingen die u helpen bij het realiseren van doorbraken en buitengewone kostenbesparingen opleveren. Ontdek hoe wij bedrijven wereldwijd helpen sneller en verder te gaan op www.netapp.com

Voor verdere persinformatie kijkt u op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NetApp/c/418, of kunt u contact opnemen met: Vera Kops van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: verak@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Robert Jan Dullaart, NetApp: Tel: 020-503 9600
E-mail: robertjan.dullaart@netapp.com