Ingezonden persbericht


Emerson Network Power versterkt Energy Logic-strategie door meer focus op meten van energie-efficiëntie

Nieuwe analyse onderstreept noodzaak van algemeen aanvaarde meetmethodiek voor datacenterefficiency

Helmond, 3 maart 2009 - Om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik in datacenters, zijn algemeen aanvaarde en sectorbrede meetpunten nodig. Dat stelt Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR), in een nieuwe white paper die deel uitmaakt van de serie Energy Logic.

De nieuwe white paper bouwt voort op de discussie die Emerson Network Power vorig jaar startte met een white paper over geoptimaliseerd energieverbruik zonder concessies aan beschikbaarheid of flexibiliteit. In die white paper ging het niet om de directe datacenterefficiency, omdat er nog geen universele meetmethode was voor de output van een datacenter.

In de nieuwe editie, Energy Logic: Calculating and Prioritizing Your Data Center IT Efficiency Actions, biedt Emerson Network Power een handvat met een meetconcept voor datacenterefficiëntie, die vergelijkbaar is met de 'liter-per-kilometer'-meting die in de auto-industrie gehanteerd wordt. Emerson Network Power ontwikkelde CUPS, of Compute Units per Second, om te laten zien hoe een meting kan plaatsvinden. CUPS is een relatief meetpunt voor serveroutput en gebaseerd op de gemiddelde serverprestaties in 2002. Emerson Network Power berekende de verandering in CUPS tussen 2002 en 2007 en gebruikte daarvoor een groot aantal verschillende bronnen. Dit leidt tot een gemiddelde serverprestatie die de basis is voor efficiencyberekening. Datacenterbeheerders kunnen zelf experimenteren met CUPS via een online efficiencycalculator die Emerson Network Power beschikbaar stelt op www.efficientdatacenters.com.

CUPS laat zien dat in de afgelopen jaren niet alleen het energieverbruik in datacenters is gestegen, maar ook de datacenteroutput en de -efficiëntie. Wanneer de output tussen 2002 en 2007 gelijk zou zijn gebleven, zouden de efficiëntieverbeteringen in 2007 het verbruik tot een achtste hebben teruggebracht van wat in 2002 werd verbruikt.

Met de analyse kunnen datacenterbeheerders ook beter prioriteiten stellen op het gebied van energievoorzienig. Binnen de CUPS-methode zijn tien strategieën in te zetten, die volgens de Energy Logic whitepaper de datacenterefficiëntie met 3,6 keer verbeteren. Het CUPS-concept wijst ook op de drie strategieën met de meeste impact: snellere vervanging van technologie, virtualisatie en een architectuur met hoge dichtheid.

"Ons doel met deze nieuwe stap in Energy Logic is te laten zien hoe een meetmethodiek inzicht in prestaties kan bieden. Ook willen we datacentermanagers helpen bij het stellen van prioriteiten", zegt Jack Pouchet, Director of Energy Initiatives bij Emerson Network Power. "Uiteindelijk zal een universele meetmethodiek datacenterprofessionals helpen bij het realiseren van significante verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie, waarbij ze tegelijkertijd inspelen op de toenemende prestatie-eisen."

Om het debat over een standaardmethode te stimuleren, stelt de nieuwste editie van Energy Logic drie belangrijke criteria vast:
* de methodiek moet leiden tot het juiste gedrag;
* ze moet beschikbaar zijn op device-niveau, zodat een gebruiker de juiste keus kan maken;
* ze moet schaalbaar zijn van device- naar datacenterniveau.

"We blijven benadrukken dat de veel efficiëntere technologieën van vandaag de dag samen met effectieve managementstrategieën organisaties kunnen helpen hun datacenters efficiënter te maken", aldus Michael Zatz, manager van het U.S. EPA's ENERGY STAR Commercial Buildings Program. "Door continu informatie te delen en te blijven overleggen, kan de datacentercommunity een belangrijke bijdrage blijven leveren aan onze economie en maatschappij, terwijl het gebruik van energie daalt."

De website www.efficientdatacenters.com is door Emerson Network Power ontwikkeld en biedt datacenterprofessionals informatie over de laatste ontwikkelingen in energie-efficiëntie.

# # #

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van bedrijfskritische continuïteit, van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorg en industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van AC- en DC-power, precisiekoelingssystemen, embedded computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, -controle, -monitoring en -connectiviteit. Alle oplossingen worden wereldwijd ondersteund door Emerson Network Power-servicetechnici. Voor meer informatie kijk op: www.emersonnetworkpower.com.

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. De omzet in het fiscale jaar 2008 bedroeg 24,8 miljard dollar.