Ingezonden persbericht


i3 Business Intelligence Retail Community voorspelt Doorbraak Data Warehouse Appliance vergroot concurrentievoordeel

Zeist - 3 maart 2009. De Data Warehouse Appliance komt eraan. Retailers die Business Intelligence strategisch inzetten voor de noodzakelijke optimalisering van de klantervaring en het boeken van concurrentievoordeel, vergroten hun voorsprong sterk met de inzet van deze speciale servers:´Een uitkomst in vijf seconden in plaats van vier uur, dat noem ik concurrentievoordeel.´

De Data Warehouse Appliance is een combinatie van speciaal ontwikkelde serverhard en software, of een toegesneden bundel van generieke componenten en elementen. De doorbraak van de appliance, is een van de conclusies van de laatste Ronde Tafel van de i3 Business Intelligence Retail Community, waaraan ook Rick van der Lans, autoriteit op het gebied van Data Warehousing en BI, een belangrijke bijdrage leverde.

De sterk concurrerende Retail-branche heeft veel belang bij het concurrentievoordeel dat Business Intelligence (BI) oplevert. Bedrijven in deze branche, verzamelen dan ook sterk groeiende datahoeveelheden uit onder meer kassasystemen. En BI overstijgt er allang het niveau van enkele zware ad hoc query´s, maar is eerder een continuproces geworden. Een andere conclusie is dan ook dat de tijd van het oeverloos kopiëren van data in datamarts en kubussen zijn einde nadert. Retailers zullen hun heil zoeken in (virtuele) databases als bron voor hun BI. Behoudende Europese wet- en regelgeving remt de ontwikkeling van het aanleggen van die benodigde databases, was een belangrijke kanttekening van een van de deelnemers.

Voor Retailers die BI strategisch inzetten om de concurrentie op afstand te zetten, heeft de Data Warehouse Appliance de toekomst.

De i3 Business Intelligence Retail Community is een exclusieve gemeenschap van CIO's en BI verantwoordelijken uit de Retail die elkaar ieder kwartaal treffen om in vertrouwelijke openheid ervaringen uit te wisselen over een thema aangaande de rol en toepassingen van BI.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Geeta Chetty
telefoon: 030 699 52 22
e-mail: g.chetty@i3.nl