Openbaar Ministerie


* >Opnieuw medewerkers bouwbedrijf aangehouden

Opnieuw medewerkers bouwbedrijf aangehouden

3 maart 2009 - Landelijk Parket

De Rijksrecherche heeft gisteren en vandaag opnieuw drie medewerkers van het bouwbedrijf Jansen de Jong Infra aangehouden op verdenking van omkoping van ambtenaren.

Ook de 32-jarige vrouw van een Limburgse provincieambtenaar, die zelf sinds eind januari in voorlopige hechtenis zit, is vanmorgen aangehouden. De vrouw wordt verdacht van witwassen en heling van steekpenningen.

Onder leiding van de officier van justitie bij het landelijk parket heeft de Rijksrecherche vanmiddag opnieuw de vestiging van het bouwbedrijf in Meersen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie van de onderneming.

Een van de gisteren aangehouden medewerkers van het bouwbedrijf is na verhoor dezelfde dag weer in vrijheid gesteld. Ook de medewerker die vandaag is aangehouden is weer in vrijheid gesteld. De derde medewerker van het bouwbedrijf zit nog vast.

Een eerder aangehouden ambtenaar van de gemeente Maastricht wordt donderdag in vrijheid gesteld. Het is niet noodzakelijk hem langer in voorlopige hechtenis te houden.

Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket naar malversaties en corruptie van ambtenaren is in de zomer van 2007 gestart naar aanleiding van informatie dat het bouwbedrijf zich schuldig maakte aan omkoping.

Sinds 27 januari zijn in totaal zeven ambtenaren van gemeenten en provincie en 12 medewerkers van het bouwbedrijf Jansen de Jong Infra aangehouden.