Gemeente Dantumadeel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

T: (0511)426161
F: (0511)423139
E: post@dantumadiel.eu

Feanwâlden: eerste burgernetactie in Dantumadiel

Een getuige had gezien dat bij het NS-station een vrouw met de nodige dwang in een auto werd geduwd. Burgernet werd dan ook ingezet omdat er mogelijk sprake was van een ontvoering. Na onderzoek door de politie bleek later die avond dat van een ontvoering of een ander strafbaar feit geen sprake was. Het was de eerste keer dat deelnemers van Burgernet in Dantumadiel werden gevraagd om samen met de politie mee uit te kijken.

Burgernet
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De deelnemers bellen alleen met Burgernet wanneer ze bruikbare informatie hebben.

Deelnemen aan Burgernet
Wilt u net als deze 122 mensen van zondagavond ook een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw wijk of dorp, neem dan deel aan Burgernet. Dit kan op dit moment alleen nog in de gemeenten Leeuwarden en Dantumadiel. De overige Friese gemeenten sluiten eind 2009 aan bij Burgernet.


1-1-2 heterdaad
Ziet u een misdrijf op heterdaad gebeuren, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2 en de politie komt: 1-1-2 daar pak je daders mee! Meer weten? Kijk op

www.112heterdaad.nl