Gemeente Lingewaard

De Breedtesport van gemeente Lingewaard streeft naar gezonde (blijvende) sportverenigingen, zodat inwoners op een laagdrempelige wijze kunnen blijven sporten. Verenigingen kunnen extra ondersteuning krijgen in de vorm van een verenigingsadviseur.

Verenigingsadvies is bedoeld voor sportverenigingen die behoefte hebben aan meer samenwerking onderling en ondersteuning bij het oplossen van structurele knelpunten binnen hun vereniging. Hiertoe kan het Breedtesportteam terecht bij de verenigingsadviseurs van de Gelderse Sport Federatie. De afgelopen jaren hebben vrijwel alle verenigingen die van binnensportaccommodaties gebruik maken ondersteuning op maat gehad. Door het persoonlijke contact dat de verenigingsadviseur met de verenigingen heeft, ontstaat een beter beeld van wat er daadwerkelijk leeft bij de sportverenigingen.

Verenigingen kunnen voor diverse zaken een beroep doen op de verenigingsadviseur. Heeft uw sportvereniging een tekort aan (jeugd)leden en geen idee op welke manier dit tekort tegen te gaan? Wilt u met andere sportverenigingen een samenwerking realiseren? Heeft uw sportvereniging een tekort aan vrijwilligers en wenst u ondersteuning om dit te veranderen? Wilt u als sportvereniging kijken of het mogelijk is om een professionele kracht (bijvoorbeeld een verenigingsmanager) aan te stellen? Of loopt het bestuur tegen allerlei vragen aan?

Indien uw vereniging behoefte heeft aan ondersteuning, kunt u contact opnemen met de Breedtesport op telefoonnummer 026 326 02 66 of per e-mail: breedtesport@lingewaard.nl.