Commissariaat voor de Media

03 maart 2009

Beleidsregels aanwijzing kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag

Kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag kunnen voor 1 oktober 2009 bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag indienen voor een nieuwe periode van vijf jaar (2010-1015). De genootschappen kunnen door het Commissariaat worden aangewezen voor het verzorgen van media-aanbod op kerkelijk en geestelijk terrein voor de landelijke publieke omroep. Ten behoeve van de aanwijzing heeft het Commissariaat beleidsregels opgesteld met de uitgangspunten die gelden voor de aanwijzing.

Bij de vorige zendtijdtoewijzing (voor de periode 2005-2010) onderscheidde het Commissariaat zeven levensbeschouwelijke hoofdstromingen die voor zendtijd in aanmerking komen: Boeddhisme, Hindoeïsme, Humanisme, Islam, Jodendom, Katholicisme en Protestantisme. De levensbeschouwelijke omroepen stonden tot nog toe bekend als 39f-omroepen (naar het toenmalige artikel in de Mediawet).

Beleidsregels aanwijzing kerkgenootschappen en genootschappen op geestelijke grondslag 2010-2015 (artikel 2.42 van de Mediawet)