Ingezonden persbericht


D66 Tilburg niet blij met nieuwe PvdA wethouder voor slechts één jaar College moet klus zelf klaren; ondanks kwalitatief goede kandidaat

D66 betreurt het dat de PvdA fractie heeft besloten om voor slechts één jaar een nieuwe wethouder naar voren te schuiven. Ruud van Esch, fractievoorzitter voor D66: "Onze eerste vraag aan de PvdA en Jan Hamming zou zijn: waarom moet er een nieuwe wethouder komen voor den nog korte periode tot de verkiezingen? Ontbreekt het aan capaciteiten, bereidheid of lef bij de huidige (PvdA-) wethouders om de portefeuille van Backx op te pakken?"

De Democraten vragen zich af of een nieuwe wethouder wel zin heeft nu de gemeenteraadsverkiezingen over krap één jaar plaats zullen vinden. "Het huidige college moet volle kracht vooruit, daar is echt geen nieuwe wethouder voor nodig. Voordat die zich goed ingewerkt heeft staan de volgende verkiezingen alweer voor de deur", aldus Van Esch.

Ton Horn, de nieuwe kandidaat-wethouder van de PvdA, lijkt op basis van wat nu bekend is een kandidaat met voldoende kwaliteit en kennis om wethouder te worden. "Wel vraag ik me oprecht af wat hij de stad in de nog resterende maanden te bieden heeft. Zeker als hij het Midi-theater in zijn portefeuille krijgt, maar we laten ons natuurlijk graag verrassen." aldus Van Esch.