KNHS


Eerste KNHS erkende Talenten Trainings Centrum
3 maart 2009
Overhandiging eerste TTC-gevelbord

KNHS lanceert nieuw certificeringsysteem

ERMELO (KNHS) - Het Hippisch Talentencentrum van Arjen Vos is het eerste door de KNHS erkende Talenten Trainings Centrum. Maandagmiddag ontving Arjen Vos uit handen van KNHS Manager Wedstrijdsport Wichert Fikse het eerste gevelbord voor zijn ruitersportaccommodatie.

De KNHS wil de doorstroming van talenten uit de regio naar de top nog meer bevorderen, vandaar dat ruitersportcentra gestimuleerd worden om talent te scouten en op te leiden. Door dit certificeringsysteem, dat in lijn is met de NOC*NSF normen en ook door andere sportbonden wordt gebruikt, wordt kwaliteit gewaarborgd en wildgroei voorkomen. Een TTC-vermelding staat voor uitstekende trainingsfaciliteiten en een hoog opleidingsniveau in de paardensport.

Een hippische accommodatie die in aanmerking wil komen voor het certificaat KNHS-erkend Talenten Trainings Centrum moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet de technisch eindverantwoordelijke actief deel uit maken van het KNHS-Trainersplatform en moet de accommodatie in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat.

Wichert Fikse: Het Hippisch Talentencentrum van Arjen Vos in Dwingelo is een goed voorbeeld voor een Talentencentrum, vandaar dat zij het eerste centrum zijn dat zich officieel KNHS erkend Talenten Trainingscentrum mag noemen.

Per Talentencentrum is een wildcard beschikbaar om een leerling deel te laten nemen aan de nationale selectiedag voor het Rabo Talentenplan die jaarlijks in september op het KNHS-centrum in Ermelo plaatsvindt.

Hippische centra die meer informatie willen kunnen contact opnemen met de KNHS account managers via 0577 40 83 06