Ingezonden persbericht


Tilburg Onderwijs ? Stad?

D66 Tilburg organiseert het Politiek D-café. Een levendig debat over Tilburg als onderwijsstad. Prominenten uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de politiek gaan met elkaar én met het publiek in gesprek over het thema Tilburg Onderwijs ? Stad? U bent welkom op 09 maart om 19.30 uur in café Studio , Heuvel 7 in Tilburg. Toegang is gratis voor leden en niet-leden.

Tilburg profileert zich al jaren als "onderwijsstad". Het onderwijsaanbod is groot; Tilburg kent een rijke schakering aan middelbare en beroepsgerichte opleidingen en heeft een internationaal georiënteerde universiteit. Is dat genoeg om onderwijsstad te zijn?

Onderwijs is de basis voor succesvol ondernemerschap. Juist in deze dreigende tijden! Voorziet ons onderwijs in de opleiding van werknemers die Tilburgse ondernemers nodig hebben? En andersom: genereert Tilburg de werkgelegenheid die nodig is om jonge, veelbelovende onderwijs-uitstromers aan de stad te binden? Zijn onderwijs en arbeidsmarkt op elkaar aangesloten? Biedt het kleurrijke onderwijspalet zoveel werkgelegenheid dat zij doel én middel is en zijn we klaar voor de toekomst? Welke invloed zou de lokale politiek moeten en kunnen uitoefenen op de afstemming tussen het onderwijs en de stad?

Deze en meer vragen - en antwoorden! - komen aan de orde tijdens een prikkelend debat. Gastsprekers zijn onder andere Pieter Siebers, projectleider Hoger Onderwijs bij de gemeente en Joost van Hamont, vestigingsmanager UWV werkbedrijf Tilburg. Kijk voor meer informatie over D66 Tilburg op www.d66tilburg.nl of neem contact op met mieke.heuvelmans@home.nl

---- --