Gemeente Zwolle

College wil uitgenodigd worden

Datum uitgave persbericht: 03/03/2009

Onder de noemer Week van de Verbinding geven burgemeester en wethouder eind april een vervolg aan wat de laatste jaren al bijna een traditie is geworden: het college zoekt gedurende een aantal dagen achter elkaar in de gemeente intensief naar bijzondere ideeën, nieuwe initiatieven en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Dit jaar dompelen burgemeester en wethouders zich van maandag 20 april tot en met donderdag 23 april 2009 onder in de stad. Het college heeft dit jaar voor het thema Verbinding gekozen, omdat de gemeente al langer inzet op het zoeken en maken van nuttige samenwerkingsverbanden in Zwolle. Onder de noemer Samen Maken We de Stad hebben al een groot aantal van dergelijke initiatieven een plek gekregen in de gemeente.
Net als in voorgaande jaren roepen burgemeester en wethouders Zwollenaren op om hen uit te nodigen voor inspirerend bezoeken en activiteiten. Een aanmeldingsformulier is te vinden op de website www.weekvandeverbinding.nl waarop sinds deze week alle informatie is te vinden over het college-initiatief. Burgemeester en wethouders verheugen zich op de Week van de Verbinding. Om zoveel mogelijk uitnodigingen te kunnen accepteren en de week een succes te maken, is er wel een aantal criteria voor bezoekverzoeken. Zo duurt een bezoek idealiter niet langer dan een uur, waarbij het college graag in contact komt met de mensen op de werkvloer. Burgemeester en wethouders steken daarbij bovendien het liefst zelf de handen uit de mouwen om zo op informele wijze in gesprek te raken.