Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 maart 2009

Nieuw dagelijks bestuur De Baarsjes

Godfried Lambriex, Ab Cherribi (beiden PvdA) en Coos Hoebe (GroenLinks) vormen het nieuwe dagelijks bestuur van stadsdeel De Baarsjes. Hoebe vervangt VVD'er Mirjam Smeels. Lambriex is de nieuwe stadsdeelvoorzitter.

Het nieuwe dagelijks bestuur gaat het al eerder voor dit begrotingsjaar vastgestelde beleid uitvoeren tot de verkiezingen van 2010. De partijen hebben in een nieuw coalitieakkoord enkele accenten toegevoegd aan wat nu al in de programmabegroting is opgenomen. Dat zijn vooral zaken die met het milieu van doen hebben. Zoals parkeren onder de grond en de herinrichting van het Surinameplein.

Mevrouw Smeels nam in dezelfde raadsvergadering afscheid van bestuur en raad in De Baarsjes. Zij heeft dertien jaar deelgenomen aan het bestuur van het stadsdeel. Zij begon als deelraadslid, was een jaar fractievoorzitter en daarna zeven jaar lid van het dagelijks bestuur. Eind vorig jaar ontstond onenigheid in de deelraad over de manier waarop het jongerenwerk in De Baarsjes gegund was aan The Mall De Baarsjes. Die onenigheid leidde in januari tot een breuk in de coalitie tussen de VVD en de PvdA. Die breuk bleek onherstelbaar waardoor de PvdA voor een nieuwe coalitiepartner koos en Smeels moest vertrekken.

De open plek van de al eerder opgestapte Arco Verburg is door de nieuwe coalitiepartners niet opnieuw ingevuld.