Eerste tropische 'zorghotel' opent op Curaçao

Caribische primeur:
Eerste hotel op Curacao dat tropische luxe combineert met speciale voorzieningen

3 maart opent Dolphin Suites Hotel officieel haar deuren

Curacao, 2 maart 2009 - Op 3 maart opent het Dolphin Suites Hotel officieel haar deuren. Met deze opening heeft de Caribische regio, Curacao, een primeur: Dolphin Suites is het eerste Caribische hotel dat design en tropische luxe combineert met faciliteiten en service voor personen met speciale behoeften. Zo is het hotel prachtig ingericht en voorzien van een tropisch zwembad, maar ook volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dolphin Suites biedt haar gasten een Caribische strandvakantie met extra zorg zoals Brucker Bio Feedback Therapie (een revalidatietherapie), kinderopvang, 24-uurs zorg of verpleging. Het hotel is een PSNA project (Project Samenwerking Nederlandse Antillen), een programma van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat zakelijke initiatieven op de Nederlandse Antillen stimuleert.

Zorgeloze vakantie voor iedereen
"Dolphin Suites is een pracht hotel op een toplocatie. Het richt zich onder meer op de behoeften van de families met kinderen die het eiland bezoeken voor dolfijn ondersteunde therapie bij het nabijgelegen Curacao Dolphin Therapy and Research Center (CDTC), maar verwelkomt uiteraard ook andere gasten, al dan niet met speciale wensen", benadrukt Mike Schoon, directeur van het CDTC en één van de grondleggers van Dolphin Suites.
Schoon:" Wij vinden het belangrijk dat mensen zorgeloos op vakantie kunnen en dat iedereen kan genieten van een ontspannen en tropisch verblijf op Curacao!"

Zorg op maat en extra service
Dolphin Suites biedt haar gasten zorg op maat. Zo is het mogelijk om op aanvraag ondersteuning te krijgen bij dagelijkse zaken zoals wassen en aankleden, maar ook gespecialiseerde zorg of het huren van een strandrolstoel behoort tot de mogelijkheden. Schoon:" Een belangrijk uitgangspunt voor ons was dat iedereen zich welkom moet voelen en dat we tegemoet komen aan alle mogelijke wensen en behoeften van onze gasten. Als dat betekent dat iemand een aangepast bed nodig heeft dan kan dat, maar we kunnen ook gespecialiseerde kinderopvang regelen voor kinderen die extra zorg nodig hebben zodat de ouders een avondje uit kunnen."

Brucker Biofeedback Center
Binnen Dolphin Suites is het Brucker Biofeedback Center gevestigd: een centrum voor revalidatietherapie. Brucker Biofeedback is een techniek bedoeld om de sturing van signalen tussen hersenen en lichaam te stimuleren. Met behulp van elektroden worden subtiele spierbewegingen zicht- of hoorbaar gemaakt voor patiënten. Dit ondersteunt ze bij het optimaliseren en versterken van hun lichaamsbewegingen. Brucker Biofeedback is onder meer bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld een hersenbeschadiging of beschadigingen aan het centraal zenuwstelsel.

PSNA Project
Het PSNA programma, Project Samenwerking Nederlandse Antillen, is een programma van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties dat innovatieve zakelijke projecten op de Nederlandse Antillen met een subsidie stimuleert. Het hotel draagt bij aan de ontwikkeling van werkgelegenheid en kennis op het gebied van gespecialiseerd toerisme en is een aanwinst voor de gastvrijheidindustrie met oog op de ontwikkeling van het medisch toerisme naar Curacao.

Voorzieningen
Dolphin Suites is een mooi en luxe designhotel en bestaat uit twaalf suites (2-5 personen), zes kamers (1-3 personen) en een royale studio (2-3 personen). De accomodaties zijn allemaal uitgerust met een ruime, aangepaste badkamer, een kitchenette of keuken, extra brede deuropeningen, een slaapbank, flat screen televisie, dvd-speler en een Internet aansluiting. Daarnaast kunnen gasten gebruik maken van een heerlijk zwembad, een tropische en gemeenschappelijke tuin met onder meer de mogelijkheid tot BBQ-en, een uitgebreide biblio- en DVD-theek, diverse kinderfaciliteiten en een wasruimte.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Links: http://www.dolphinsuites-curacao.com