Ingezonden persbericht

Sonos Multi-Room Music System wint iF product design gold award 2009

Jury prijst innovatief en gebruiksvriendelijk design van draadloos muzieksysteem

Hannover/Hilversum, 4 maart 2009 - Het Sonos Multi-Room Music System heeft de iF product design gold award 2009 gewonnen. Het draadloze muzieksysteem waarmee muziekliefhebbers al hun muziek in het gehele huis kunnen afspelen, overtuigde de jury door de combinatie van een ongekend gebruiksvriendelijke bediening en een kwalitatief design. Sonos ontving de award binnen een totaal van bijna drieduizend ingediende producten, waarvan er slechts acht de prestigieuze gouden award wonnen in de audio/video-categorie.

Ingvar Meijers, Managing Director van Sonos EMEA, en Mieko Kusano, Senior Director Product Management, namen de prijs in ontvangst tijdens de officiële uitreiking op de CeBIT in Hannover (Duitsland). "We zijn zeer vereerd om deze iF product design gold award 2009 in ontvangst te mogen nemen. Het is een erkenning van onze strategie om een consumentenelektronicaproduct te maken, dat een uitstekende gebruiksvriendelijkheid en topkwaliteit geluid biedt", zegt Mieko Kusano.

De designfilosofie achter het Sonos Multi-Room Music System was om een product te maken, waarmee mensen waar dan ook in huis van muziek kunnen genieten. Om dat te bereiken, heeft Sonos een 'pure' designtaal gebruikt, zodat het product overal in huis past en zeer goed geluid levert. Voor wat betreft de gebruikersinterface, heeft Sonos de nadruk gelegd op eenvoud en gebruiksgemak om er zeker van te zijn dat iedereen in staat is om het systeem te installeren en te gebruiken.

De kracht achter het pure design en de gebruiksvriendelijkheid ligt in het innovatieve gebruik van nieuwe materialen en speciaal ontwikkelde software en hardware. Het ontwerpproces had vooral een sterke focus op de ervaring die mensen met het product moeten hebben in plaats van op de technologie erachter. Met als resultaat een gebruiksvriendelijk muzieksysteem dat stijlvol en elegant is vormgegeven, dat gebruikmaakt van verborgen hoogwaardige antennes en dat de gebruikelijke kabels en aansluitingen minimaliseert in vergelijking met conventionele consumentenelektronica.

De materialen die voor de Sonos-componenten werden geselecteerd, zijn kwalitatief zowel hoogwaardig als functioneel. Zo werd er bij de met een versterker uitgeruste ZP120 gebruikgemaakt van aluminium. Dat heeft niet alleen een neutrale kleur voor de meeste interieurs, maar zorgt ook voor een uiterst efficiënte warmtegeleiding. Daardoor is, in combinatie met een hoogwaardige digitale versterker, een compact ontwerp zonder ventilatoren mogelijk.

Sonos is het eerste muzieksysteem waarmee muziekliefhebbers hun favoriete muziek overal in en om het huis draadloos kunnen beluisteren. Met de draadloze Controller hebben ze toegang tot hun complete muziekcollectie en daarnaast tot meer dan 25.000 internetradiostations en zelfs tot populaire muziekdiensten als Last.fm. Bovendien levert Sonos gratis software om het muzieksysteem vanaf een pc of Mac, of met een iPhone te bedienen.

Om meer te weten te komen over Sonos, een bestelling te plaatsen of een lokale dealer te vinden, kijk op www.sonos.com.

Over Sonos

Sonos® is de toonaangevende ontwikkelaar van draadloze multiroom muzieksystemen voor het afspelen van digitale muziek. Het Sonos Multi-Room Music System is het eerste draadloze multiroom muzieksysteem dat gebruikers in staat stelt overal in en om het huis muziek (te beluisteren - te bedienen met één afstandsbediening. Het Sonos Multi-Room Music System ontsluit de muziek die op een computer of externe harde schijf is opgeslagen, en het is voorgeprogrammeerd met duizenden gratis internetradiostations. Het meermaals bekroonde Sonos Multi-Room Music System wordt via drieduizend retailers in meer dan 55 landen over de gehele wereld verkocht, of direct via www.sonos.com. Sonos is een geprivatiseerd bedrijf, het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Barbara, Californië (VS), met ondersteunende kantoren in Cambrigde, Massachusetts (VS), Hilversum (Nederland) en Penang (Maleisië). Voor meer informatie over Sonos of het Sonos Multi-Room Music System kunt u terecht op http://pr.sonos.com.

© 2004 - 2009 Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. Sonos is een geregistreerd handelsmerk van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten, Canada en Australië, en een handelsmerk van Sonos, Inc. in andere landen. SonosNet, ZonePlayer, ZoneBridge en alle Sonos-logo's zijn handelsmerken van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere producten en diensten zijn handelsmerken of merken van hun respectievelijke eigenaren. iPod is een handelsmerk van Apple, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. iPhone is een handelsmerk van Apple, Inc. Alle andere producten en diensten zijn handelsmerken of merken van hun respectievelijke eigenaren.