Ingezonden persbericht


Persbericht

Valori wordt Consulting System & System Integrator Partner van Siemens PLM Software

's-Hertogenbosch, 4 maart 2009 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), heeft Valori opgetekend als lokale Consulting & System Integrator (C&SI) Partner in het PLM-domein van systems engineering, met als specialisme Teamcenter® software, Siemens PLM Software's digital lifecycle management oplossing en het meest gebruikte PLM-portfolio ter wereld.

Het Consulting & System Integrator (C&SI) Programma van Siemens PLM Software heeft als doel strategisch samen te werken met partners met een specifieke expertise in bepaalde sectoren, domeinen of processen, als aanvulling op het aanbod van Siemens PLM Software. Samen met deze partners kan Siemens PLM Software meer toegevoegde waarde bieden aan de gezamenlijke klanten die PLM-programma's implementeren.

Valori helpt haar klanten "Regie & Controle" te krijgen over projecten met een sterke ICT-component, door hen hun rol als opdrachtgever goed in te laten vullen. Het opstellen en beheren van de eisen en wensen zijn daarin belangrijke activiteiten. De Business Architecten van Valori zijn experts in deze activiteiten. Zij vinden Teamcenter van Siemens PLM Software een uitstekend product om hun activiteiten te ondersteunen. Het bedrijf is onder meer actief in de financiële sector, telecommunicatie en handel.

Edwin Severijn, vice president en managing director Benelux van Siemens PLM Software: "Deze samenwerking heeft een grote meerwaarde, niet alleen voor de samenwerkende partijen, maar vooral ook voor onze gezamenlijke klanten. We onderschrijven de visie van Valori op het gebied van Goed Opdrachtgeverschap - de succeskans van grote ICT-veranderprojecten optimaliseren door een goede en effectieve ondersteuning. Deze visie, ondersteund met onze software, maakt van Siemens PLM Software en Valori een combinatie die veel toekomst heeft in de verschillende sectoren."

Marcel Schaar, directeur van Valori Business Architects: "Teamcenter van Siemens PLM Software past prima in onze tool set. Met name in complexe situaties helpt de oplossing van Siemens PLM Software overzicht te houden over de gehele levenscyclus van de eisen en wensen van onze klanten. Daarnaast is Siemens PLM Software een gerenommeerd bedrijf, dat zich als professionele partij heeft gepresenteerd. We zijn daarom ook zeer verheugd met dit partnerschap."

(374 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een leidende, wereldwijde provider van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 5,9 miljoen licenties en 56.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software, het hoofdkantoor gevestigd in Plano, Texas, werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om meer ideeën om te zetten tot succesvolle producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm.

Over Siemens Industry Automation Divisie
De Siemens Industry Automation Divisie, een divisie van de Siemens Industry Sector, is wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, laagspanning switchgear en industriële software. Zijn portfolio varieert van standaard producten voor product- en de procesindustrie tot oplossingen voor volledige industrieën en systemen die de automatisering van de gehele automobiele productiefaciliteiten en chemische stoffen omvatten. Als leidende softwareleverancier optimaliseert Industry Automation de volledige toegevoegde waarde van producten: van productontwerp en -ontwikkeling tot productie, sales en een flink aantal onderhoudsdiensten. Met ongeveer 42.900 werknemers wereldwijd haalde Siemens Industry Automation een totale omzet van 8,7 miljard euro in het fiscale jaar 2008.

Over Valori
Valori is het projectconsultancybureau op het gebied van opdrachtgeverschap in grote projecten met een sterke ICT-component. Sinds 1989 zetten de professionals van Valori de trend in kwaliteitszorg in ICT. Vandaag de dag maakt die ervaring Valori tot de kennisleider op het gebied van Regie & Controle over ICT-projecten. Valori helpt haar klanten met raad en daad om een betere opdrachtgever te zijn voor hun ICT-leveranciers en geeft invulling aan risicobeheersing binnen projecten. Het resultaat is dat de ICT-projecten van die klanten daadwerkelijk slagen en voldoen aan de verwachtingen. Om het Goed Opdrachtgeverschapproces invulling te geven biedt Valori ondersteuning op het gebied van opdracht coördinatie, informatie en requirement analyse, IT ontwerp, kwaliteitszorg en controle en het inrichten van exploitatie. Valori neemt een strikt onafhankelijke positie in ten opzichte van leveranciers en onderaannemers.

Valori is met ruim 250 medewerkers één van de grotere projectconsultancybureaus in Nederland op het snijvlak van business en ICT.

Valori werkt onder meer voor KPN, Rabobank, Randstad, ING, Stater, Delta Lloyd Groep en Gemeente Amsterdam. Ook steeds meer ICT-leveranciers en system integrators schakelen Valori in om de kwaliteit van hun projecten te borgen. Valori is gevestigd in Nieuwegein. Kijk voor meer informatie op www.valori.nl.

# # #

Note: Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. Teamcenter and NX are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other product names referenced herein are the property of their respective owners.



Ingezonden persbericht