Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laatste jaar tot verkiezingen te volgen via Twitter

Haarlems PvdA-raadslid Jeroen Fritz twittert

Als eerste Haarlemse politicus is PvdA-raadslid Jeroen Fritz actief op Twitter. Door middel van korte berichtjes (zogenaamde 'tweets') kan iedereen de politieke bezigheden van het raadslid het laatste jaar tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 op de voet volgen.

Twitter is een steeds populairder wordende internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Via sms, mail of de website kunnen gebruikers berichten van maximaal 140 karakters plaatsen, waarin zij aangeven wat zij op dat moment aan het doen zijn. Deze tweets worden getoond op de gebruikerspagina en eveneens bij andere gebruikers die hebben opgegeven deze te willen ontvangen. Op die manier kunnen de bezigheden van gebruikers van Twitter op de voet gevolgd worden. Prominente twitteraars zijn onder andere Barack Obama, Lance Armstrong en de Nederlandse minister Maxime Verhagen.

Via Twitter kan het laatste jaar tot de verkiezingen van PvdA-raadslid Jeroen Fritz op de voet gevolgd worden. Fritz: "GeĂŻnteresseerden kunnen mijn werkzaamheden als raadslid al ruim drie jaar volgen via mijn website. Twitter geeft daarnaast de mogelijkheid ook kleinere bezigheden te vermelden, die niet direct aanleiding vormen voor een langer bericht op mijn website. Ik hoop dat Haarlemmers daarmee een beter beeld krijgen van wat een raadslid zoal doet".

De tweets van Jeroen Fritz zijn te volgen op www.twitter.com/jeroenfritz, maar ook via de website www.jeroenfritz.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor de redactie /