Beers Bedrijfsauto

#Scania Group Press releases


2009-03-04

Scania levert unieke truck aan Fa. E. Rademaker & Zn.

Breda, 4 maart 2009 - Scania heeft onlangs een uniek voertuig geleverd aan Fa. E. Rademaker en Zn. uit Koudekerk a/d Rijn.

Het gaat om een Scania van het type R500CA8x2*6HNA. De keuze is op dit type gevallen vanwege de vele modulaire mogelijkheden met het chassis, dat met een Palfinger 100TM kraan is uitgerust. Fa. E. Rademaker & Zn. heeft de asverdeling van de naloopasser optimaal afgestemd op de opbouw. Het resultaat hiervan is dat de last van de zware kraan op de twee voorste assen rust en de achterste twee assen beschikbaar blijven voor het getrokken materiaal. De truck is naast de 500 pk sterke V8-motor ook voorzien van een CR16 dagcabine. Het bedrijf heeft op dit moment een wagenpark met 20 eenheden, waarvan 9 trucks met kraan.

Transportbedrijf Fa. E. Rademaker en Zn. is opgericht in 1914 door E. Rademaker. Ze zijn begonnen met transport via paard en wagen. Deze werden uiteindelijk vervangen door vrachtwagens waaronder een Scania Vabis met neus. Rond 1960 kochten zij de eerste autolaadkraan, deze was toen de enige in de regio. Van oorspong is het bedrijf een transportbedrijf, maar op dit moment, door de steeds groter wordende autolaadkranen, kan Fa. E. Rademaker & Zn. naast het laden en lossen ook hijswerkzaamheden uitvoeren. Daarnaast houden ze zich ook bezig met het plaatsen en vervoeren van staalbewerkingsmachines variërend van 2 tot 40 ton en vervoeren ze onder andere boten, keten en containers. Op dit moment zijn er negen man in dienst, waarvan drie zonen van de heer Rademaker.

De truck is een samenstelling van onderdelen die het meest geschikt zijn voor de opbouw van een zware Palfinger. Fa. E. Rademaker & Zn. heeft expliciet gekozen voor Scania vanwege de modulaire opbouwmogelijkheden en het gebruik van de eigen componenten. Deze worden bij Scania op voorraad gehouden en hoeven dus, in voorkomende gevallen, niet speciaal gemaakt te worden. Het bedrijf wilde de Scania trekker zo compact mogelijk hebben, maar ook stabiel genoeg voor de zware kraan. Met de opbouwer en de Scania kwam men tot de ideale wielbasis. Dit is ook de reden dat er is gekozen voor een dagcabine in plaats van een slaapcabine. Hierdoor kan de kraan verder naar voren en worden de voorassen optimaal benut, waardoor er meer ruimte werd gecreëerd voor de carrosserie.

"Wat deze truck zo speciaal maakt, is dat deze wielbasis nauwelijks voorkomt; vooral in combinatie met de dagcabine, chassistype, voorassen en V8 motor. Het heeft dus ook nog heel wat voeten in aarde gehad dit toch voor elkaar te krijgen. Dankzij de inzet en goede inzichten van Scania zijn wij uiteindelijk tot dit mooie resultaat gekomen", aldus Eldert Rademaker, Directeur Fa. E. Rademaker & Zn.

Rademaker pers 2009-332

Met drie bestuurbare assen en een Scania 500 pk V8 kan Fa. E. Rademaker & Zn. met de zwaarste lasten op de kleinste oppervlaktes manoeuvreren.

Printvriendelijke versie

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com
l