Ingezonden persbericht


DeGraaf Technisch Personeel, Exact Software en Molenaar GP Racing vormen voor het derde opeenvolgende seizoen het

DeGraaf Grand Prix Team

DeGraaf Technisch Personeel, Exact Software en Molenaar GP Racing stellen in 2009 met het DeGraaf Grand Prix Team deelname in het MotoGP wereldkampioenschap wegrace zeker. Met steun van Sent Waninge komt het DeGraaf Grand Prix Team uit in de 125cc klasse met de rijders Danny Webb (GBR) en Randy Krummenacher (SWI) op fabrieks Aprilia RSA motorfietsen. Naast het 125cc MotoGP Team heeft Molenaar GP Racing in samenwerking met het SOBW een nieuw kampioenschap opgezet genaamd 'Honda NSF100 Cup'. In deze 'Honda NSF100 Cup' krijgen 25 talenten tussen de 10 en 15 jaar de kans om hun talent te tonen.

Geen drie maar twee rijders

Nadat het team van Arie Molenaar onder leiding van ex-Grand Prix coureur Jarno Janssen en voormalig TT-winnaar Hans Spaan in 2008 met drie rijders in één klasse uit kwam, komt Arie Molenaar in 2009 met twee rijders aan de start. De 17-jarige Danny Webb zal voor het derde jaar deel uitmaken van het DeGraaf Grand Prix Team. Nadat de Engelse tiener in 2007 zijn eerste punten pakte in Japan heeft Webb in 2008 laten zien mee te kunnen meedraaien in de subtop. Na een aantal top 5 en top 10 klasseringen, liet de Engelsman de wereld ! zien klaar te zijn voor de sprong naar de absolute wereldtop. Tot drie maal toe kwalificeerde Danny Webb zich op de eerste startrij tijdens de Grand Prix' van Portugal, Amerika en Maleisië. Met de nieuwe fabrieks Aprilia RSA is Webb ervan overtuigd de stap naar de wereldtop te maken en sluit een enkele overwinning in 2009 niet uit.

Danny Webb (17 jaar):

"Ik wil als eerste het DeGraaf Grand Prix Team bedanken door wederom het vertrouwen in mij uit te spreken en mij de kans geeft om voor dit geweldige team in 2009 te rijden. We hebben een goed seizoen achter de rug waarin we hebben laten zien erg snel te zijn op sommige circuits en dat we een winnend team kunnen zijn. Ik heb voor dit seizoen echt het gevoel dat we voor de wereldtitel kunnen gaan strijden. We hebben een fantastisch team met de juiste mensen en dit seizoen hebben we de beschikking over een echte fabrieks Aprilia RSA. We werken erg nauw samen in het team en het geeft mij echt! een familie gevoel. Met Hans Spaan als chef monteur, Damion Bailey als veringsspecialist en mijn persoonlijke monteurs Rob van de Braak en Rick Vertogen heb ik het gevoel dat ik het beste team in de wereld heb! Zeker met begeleider Marlon Fluit worden de puntjes op de i gezet. Ik zie dan ook geen reden om niet een aantal Grand Prix' te winnen en hopelijk de wereldtitel naar het DeGraaf Grand Prix Team te brengen!"

Naast Danny Webb is de Zwitser Randy Krummenacher een nieuwkomer in het team. Randy, 19 jaren jong, was tot vorig jaar actief in de 125GP klasse voor het KTM fabrieks team. Na een aantal jaren met de KTM te hebben gereden vond de Zwitser het tijd om op een andere motor te rijden en koos voor het Nederlandse DeGraaf Grand Prix Team en zal in 2009 starten op eveneens een fabrieks Aprilia RSA. Krummenacher weet hoe het is om op het podium te staan door een fel bevochte derde positie te behalen tijdens de Spaanse Grand Prix van Barcelona in 2007. In 2008, tijdens de laatste twee wedstrijden voor het Spaans Kampioenschap in Valencia en Jerez, liet Randy Krummenacher zien klaar te zijn voor topresultaten. Met twee keer een pole-position en een overwinning op het Spaanse circuit Jerez de la Frontera kan Krummenacher niet wachten tot het seizoen begint!

Randy Krummenacher (19 jaar):

"Dit jaar voor mij een nieuw team, een nieuwe motor en een nieuwe kans! Ik kan het mijzelf nog steeds niet voorstellen dat ik in 2009 voor het DeGraaf Grand Prix Team ga rijden met de fabrieks Aprilia RSA in de 125GP klasse! Na de successen in 2008 tijdens de laatste twee wedstrijden voor het Spaans Kampioenschap zijn mijn verwachtingen bevestigd dat ik voor het juiste team heb gekozen. Tijdens de winter heb ik hard gewerkt aan mijn conditie en heb ik afgelopen winter veel getraind op een Supermotard in Italië en Spanje. Ik kan dan ook niet wachten om de eerste meters te maken op het prachtige TT Circuit in Assen op de Aprilia RSA. Ik weet dat ik een ambitieus doel heb om vooraan mee te stri! jden en ik zal de eerste testen gebruiken om dit doel op te bouwen en zonder druk de testen aan te vangen. Op 12 april tijdens de eerste Grand Prix in Qatar zal ik er staan en dan ga ik voor een topresultaat!"

Arie Molenaar (Teameigenaar DeGraaf Grand Prix Team):

"Het is natuurlijk fantastich dat we een internationaal GP Team hebben met de basis in Nederland. Na alle jaren ervaring die we inmiddels op hebben gebouwd denk ik dat we dit jaar echt de kans hebben om te laten zien dat we tot de top behoren. Zeker in deze tijd waarin we nu verkeren is het uniek is om verder te borduren op een aantal zeer trouwe sponsoren. Ik heb veel vertrouwen in het management van Randy Krummenacher en Randy als coureur. Het wordt nu alweer het derde jaar dat Danny Webb deel uitmaakt van ons team en de familie. We hebben Danny als 15-jarige tiener in 2007 opgenomen in ons team waaruit blijkt dat het oppikken van jonge jongens de vruchten afwerpt en met de juiste begeleiding heeft kunnen ont! poppen tot een rijder van wereldformaat. Ik ben ervan overtuigd dat we in 2009 schitterende resultaten kunnen halen."

Jarno Janssen (Teammanager DeGraaf Grand Prix Team):

"Ik ben erg verheugd dat we de afgelopen jaren hiernaartoe hebben kunnen werken. Vorig jaar waren we meerdere malen verrast met de resultaten. We zijn het seizoen in 2008 gestart met de hoop op een aantal top 10 resultaten maar dat liep positief anders. De hoogtepunten van het seizoen was onder andere de prachtige prestatie van Hugo tijdens de Dutch TT Assen waarin Hugo zijn eerste punt scoorde. De team samenstelling in 2009 met, Hans Spaan als chef monteur, is voort gebloeid uit het resultaat van drie jaar hard werken en de juiste mensen op de juiste plek zetten. Ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar mooie resultaten gaan halen en de stijgende lijn van 2008 door kunnen zetten."