Ingezonden persbericht


Persbericht

DPD benoemt financieel expert Van Groeninge voor nieuwe directeursfunctie Groei pakketvervoerder zet door tijdens economische crisis

Best, 4 maart 2009 - Pakketvervoerder DPD heeft Monique van Groeninge (38) aangetrokken als directeur van de afdeling financiën en administratie. Van Groeninge zal zich inzetten om de financiële en administratieve processen binnen DPD Nederland verder te optimaliseren. Ze geeft daarbij leiding aan een team van zestien personen. De functie maakt deel uit van het directieteam van DPD Nederland. Met de nieuwe benoeming wil de pakketvervoerder de groei die het bedrijf op dit moment doormaakt in goede banen leiden.

Van Groeninge heeft bijna vijftien jaar ervaring op het gebied van financiën en administratie. In het begin van haar carrière leidde zij de administratieafdeling van verschillende bedrijven in de autobranche. Daarna werd zij financieel manager bij zorgverzekeraar Achmea en het Amerikaanse ICT-bedrijf Intermec Technologies B.V. Bij Interpolis realiseerde zij met de invoering van een werkstroomsysteem een efficiëntere afhandeling van inkoopfacturen binnen de organisatie. "Door haar jarenlange ervaring is zij een specialist in haar vakgebied en een goede aanwinst voor onze afdeling financiën en administratie," aldus Michaël van Ooijen, CEO DPD Nederland.

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het hoofdkantoor van DPD is gevestigd in Aschaffenburg, Duitsland. DPD biedt een breed dienstenpakket, van 'Cash On Delivery' tot individuele, op maat gemaakte oplossingen voor inkooplogistiek. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de derde pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl.