Filmschool Amsterdam start nieuwe tweejarige opleiding Opdrachtfilm

16/02/2009 15:01

Open Studio

Amsterdam, 16 februari In september 2009 start de pas opgerichte 'Filmschool Amsterdam' met een gloednieuwe opleiding: OPDRACHTFILM. Deze tweejarige opleiding is gericht op talentvolle mensen die een eigen bedrijf willen beginnen in de AV-sector . De Filmschool is een initiatief van Open Studio Video & Digitale Media. Open Studio bestaat al meer dan 35 jaar en biedt een breed pakket van diensten op het gebied van video en digitale media.

In de huidige markt is veel vraag naar mensen die binnen een budget en planning zelfstandig content kunnen maken voor allerlei media-uitingen: bijvoorbeeld bedrijfsfilms, trailers, videoclips, items voor websites van (lokale) omroepen en kranten. In de opleiding OPDRACHTFILM staat het maken van producties in opdracht van een externe opdrachtgever centraal. De studenten leren de fijne kneepjes van dit vak in technische en creatieve zin. Daarnaast worden ze klaargestoomd om na de opleiding als zelfstandig ondernemer aan de slag te kunnen. Tijdens de opleiding zullen er diverse producties in opdracht gemaakt worden. Ook zijn uitstapjes naar filmfestivals, vakbijeenkomsten en een facultatieve filmreis naar New York onderdeel van het programma.

De opleiding OPDRACHTFILM duurt twee jaar en bestaat uit een mix van vaste modules en keuzevakken. Er zijn regelmatig examens en de studenten maken een aantal producties in opdracht van verschillende opdrachtgevers waarop zij feedback krijgen van professionals.

Na afloop van de opleiding is er de mogelijkheid te kiezen voor een aanvullend traject bij het projectbureau van de opleiding. In dit traject worden de jonge ondernemers actief begeleid in het opzetten van hun eigen bedrijf. Zo kunnen zij deelnemen aan netwerkbijeenkomsten, workshops en speciale pitches om hun eerste eigen opdrachten binnen te halen.

Op 4 maart a.s. is er om 16:00 uur een informatiemiddag over de opleiding op de Johann Siegerstraat 16. Voor meer informatie over de opleiding en inschrijven: www.openstudio.nl/filmschool.

Open Studio Video & Digitale Media, Johann Siegerstraat 16, 1096 BH Amsterdam, 020-524 60 60 / filmschool@openstudio.nl





http://www.openstudio.nl/filmschool