Gemeente Beuningen


Informatie-avonden Natura 2000-gebieden Rijntakken De provincie Gelderland organiseert informatie-avonden over de Natura 2000-gebieden langs de Rijntakken. De Rijntakken is een uitgestrekt gebied van de Uiterwaarden van de IJssel, de Gelderse Poort en de Uiterwaarden van de Waal tot de Uiterwaarden van de Nederrijn en Loevestein. Deze Natura 2000-gebieden maken deel uit van een Europees netwerk van te beschermen leefgebieden voor bijzondere planten en dieren. De begrenzing van de gebieden en de natuurdoelen die daarbij horen, worden bepaald door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Beheerplannen
De provincie Gelderland werkt in overleg met belanghebbenden in de gebieden aan beheerplannen. Een beheerplan geeft aan wat nodig is om de natuurdoelen te bereiken en biedt een kader voor vergunningverlening. In goed overleg met het gebied, zoekt de provincie naar een balans tussen natuurwaarden en maatschappelijke activiteiten.

Informatiebijeenkomsten
Tijdens de informatiebijeenkomsten wordt duidelijk wat een beheerplan is, wat de rol van de provincie Gelderland is, wie er verder bij betrokken zijn en wat het plan voor grondeigenaren en anderen kan betekenen.

De informatie avond die voor u als inwoner van de gemeente Beuningen van belang kan zijn, vindt plaats op woensdag 4 maart 2009. Hij gaat over de uiterwaarden van de Waal in het gebied Beuningen/Oosterhout tot Echteld/Beneden Leeuwen.

Locatie:
Beneden Leeuwen
Hotel De Twee Linden
Zandstraat 100
6658 CX Beneden-Leeuwen

Programma bijeenkomst
19.00 uur Zaal open en gelegenheid om specifieke vragen al aan de projectleider of andere betrokkenen voor te leggen. 20.00 uur Start presentatie.
21.00 uur Gelegenheid om de kaarten te bekijken en van gedachten te wisselen met de projectleider of andere betrokkenen. 22.00 uur Einde bijeenkomst.

Meer informatie over Natura 2000 in Gelderland: www.gelderland.nl/natura2000