Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Fietsen met Leontien van Moorsel

Al geruime tijd worden door Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW) op Duimdroppen en speeltuinen fietslessen gegeven. Om dat extra onder de aandacht te brengen wordt er op woensdag 4 maart een workshop gegeven. Samen met Leontien van Moorsel gaan de deelnemers aan deze workshop door de wijk fietsen.

Leontien van Moorsel geeft op woensdag 4 maart een workshop voor vrouwen bij Duimdrop de Ploeg (hoek Vorkstraat, Sikkelstraat en Ploegstraat - op het schoolplein van het Zadkinecollege). Deze wordt gehouden van 13.00 tot 16.00 uur. Aansluitend is er een fotosessie. Belangstellenden kunnen dan op de foto met Leontien van Moorsel. Ook voor kinderen is er een uitgebreid en gevarieerd fietsprogramma.

Bij verschillende Duimdroppen in Rotterdam kan men terecht voor fietslessen. De beheerders van deze Duimdroppen hebben een training gevolgd en zijn bevoegd fietsdocent. Bij de Duimdroppen en speeltuinen die meedoen, zijn fietsen beschikbaar waarop de vrouwen en kinderen kunnen leren fietsen. "Als ze dat in beslotenheid willen leren, kunnen ze niet bij ons terecht. Dan zijn er verschillende andere mogelijkheden," aldus Ayse Gur, coördinatrice van Duimdrop de Ploeg. "Wij maken gebruik van de straat en het plein om fietsen te leren en reken maar dat de vrouwen daar plezier aan beleven." Op de website van BSW Rotterdam (www.bswrotterdam.nl) is te lezen waar fietslessen worden gegeven.

Leontien Total Sports is het bedrijf van viervoudig Olympisch wielerkampioene Leontien van Moorsel en haar echtgenoot Michael Zijlaard (www.leontien.nl). Leontien Total Sports biedt een groot aantal fietsgerelateerde activiteiten aan, zoals bedrijfsworkshops.