Gemeente Assen


Praat mee over Centrum voor Jeugd en Gezin

Assen, 25 februari 2009

Oproep aan jongeren tot 23 jaar: praat mee over het Centrum voor Jeugd en Gezin op woensdag 4 maart vanaf 16.30 uur in The Industry, Industrieweg 15a, Assen. Er draait een dj en je kan blijven eten!

Er zijn van die vragen waar je als jongere graag antwoord op wilt hebben. Bijvoorbeeld over je gezondheid, de omgang met je ouders, seksualiteit, vakantiebaantjes, school. De gemeente ontwikkelt een voorziening waar je terecht kunt met al je twijfels, vragen of problemen; het Centrum voor Jeugd en Gezin. Heb je hier behoefte aan? Welke vragen moet het centrum kunnen beantwoorden? Het liefst per telefoon, e-mail of wil je iemand persoonlijk spreken?

Oproep voor ouders: praat mee over het Centrum voor Jeugd en Gezin op donderdag 5 maart in het stadhuis, van 19.30 - 21.30 uur.

Als ouder heb je zo je twijfels en vragen over het opvoeden van kinderen. Diverse instanties geven advies om u hierin te ondersteunen en om problemen te voorkomen, te signaleren en aan te pakken. Toch valt jeugdhulpverlening tussen wal en schip en kan er meer gebeuren om om vroegtijdig problemen op te sporen. En instanties kunnen nog beter samenwerken.Gemeenten ontwikkelen daarom een Centrum voor Jeugd en Gezin. Zodat snel, goed en gecoördineerd advies en hulp op maat vanzelfsprekend worden: één gezin, één plan.

Nu al vragen?
Stel ze aan het Spreekuur Jeugd en Gezin, een proefproject van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Elke donderdag is er een inloop van 15.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum De Schakel, De Wouden 326, 9405 HW Assen. Mailen of bellen kan tijdens kantooruren naar:
jeugdengezin@ggddrenthe.nl / tel. 06 46799943