Gemeente Waterland

26 februari 2009

Berichten van en over de Stichting Promotie Waterlandse Evenementen

Spreekuur

Het eerstvolgende spreekuur vindt woensdag 4 maart 2009 om 16.00 uur plaats in het gemeentehuis van Waterland, Pierebaan 3 te Monnickendam. Voor informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de stichting: spwe@remove-this.orange.nl of telefonisch met bureau Algemene Zaken van de gemeente: 0299 - 658 638.

Subsidie

De gemeente Waterland verstrekt opnieuw subsidie aan de Stichting Promotie Waterlandse Evenementen (SPWE) voor 2009. De stichting promoot evenementen en ondersteunt evenementenorganisatoren van Waterlandse verenigingen, stichtingen en/of particulieren. De gemeente Waterland ondersteunt haar initiatieven en doet dat sinds 2008 met een subsidiebijdrage.

SPWE is een overleg-, advies- en bemiddelingspartner voor de gemeente Waterland en de organisatoren van de evenementen. Maandelijks is er een zitting op het gemeentehuis waar organisatoren terecht kunnen voor informatie en begeleiding bij een vergunningsaanvraag van een evenement. Ook heeft de SPWE een zogenaamde kennisbank opgericht: een schakelpunt voor kennis, ervaringen en materialen.

Sinds haar oprichting in september 2006 verzorgt SPWE de maandelijkse publicatie van een evenementenkalender in lokale media en ook via de website www.waterlandseevenementen.nl. Vanaf 2008 wordt deze kalender gedrukt en jaarlijks huis aan huis verspreid. Ook heeft de stichting plannen voor twee digitale informatieborden in de gemeente. De stichting hoopt met deze initiatieven bij te dragen aan de bekendheid van de lokale evenementen en meer toeristische bekendheid van de gemeente Waterland.

---