Pijnacker-Nootdorp


datum 4 Maart 2009

Gemeente Pijnacker-Nootdorp en VAC Adviescommissie Wonen tekenen convenant

De gemeente en de VAC Adviescommissie Wonen Pijnacker-Nootdorp hebben een convenant gesloten. Het convenant tussen de gemeente en de VAC heeft als doel het bewaken en bevorderen van de woonkwaliteit en veiligheid van woningen en de woonomgeving in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De VAC is een organisatie ­ bestaande uit vrijwilligers ­ die zich ten doel stelt de gebruikskwaliteit en het woongenot van de woning en de woonomgeving te bevorderen. VAC Pijnacker-Nootdorp toetst haar activiteiten aan de volgende VAC-criteria: bruikbaarheid, toegankelijkheid, veiligheid, gezond en comfortabel, duurzaamheid, onderhoudsvriendelijk en hygiëne. Bij de woonomgeving staat bereikbaarheid en veiligheid centraal. De VAC Pijnacker-Nootdorp geeft advies in de drie kernen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, zowel voor nieuwbouw- als renovatiewoningen.

De VAC Pijnacker-Nootdorp beoordeelt onder andere voorontwerpen van bouwplannen. Hierover wordt advies uitgebracht aan gemeente, woningcorporatie, architecten, bouwondernemingen en/of ontwikkelaars. Door de toets in een vroegtijdig stadium (ontwerpfase) kunnen woningen met een goede gebruikskwaliteit worden opgeleverd.

In het convenant zijn structurele afspraken gemaakt voor de advieswerkzaamheden van de VAC. De gemeente spant zich in voor een tijdige inschakeling van de VAC en informeert opdrachtgevers en architecten die woningbouwplannen in de gemeente voorbereiden, over het tijdig bij de planontwikkeling betrekken van de VAC, dat wil zeggen vanaf het voorlopig ontwerp. Voor het verrichten van hun werkzaamheden ontvangt de VAC subsidie van de gemeente.

Wethouder Kees van der Kraan en mevrouw de Jong, voorzitter van de VAC, hebben op 3 maart jl. het convenant ondertekend (zie bijgaande foto's).

VAC Wonen Pijnacker-Nootdorp





Pagina 2/2 17 april 2007