Provincie Utrecht

Werkzaamheden grondwal Zuilense Ring (N230)

27-2-2009 -

Op woensdag 4 maart 2009 vanaf 09:30 tot 15:30 uur voert de provincie Utrecht aanvullende werkzaamheden uit aan de grondwal in de noordelijke berm van de Zuilense Ring (N230), parallel aan de Gageldijk in de gemeente Utrecht.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zijn een vervolg op de grondwalverhoging die de provincie heeft uitgevoerd in september 2008. Op 4 maart verhoogt de provincie ook een gedeelte van de grondwal tegenover Gageldijk 213, over een lengte van circa 225 meter. Hoewel de hoogte van de grondwal is bepaald op 1,50 meter, verhogen we naar 1,60 meter waarmee we het probleem van eventuele nazakkingen of erosie ondervangen. Ook tegenover het Shell Tankstation vinden op 4 maart werkzaamheden aan de grondwal plaats. De grondwal wordt hier afgegraven naar een niveau van circa 0,95 meter ten opzichte van het wegdekniveau. Hiermee komt de provincie tegemoet aan een eerdere toezegging om de zichtbaarheid van het tankstation voor het verkeer te waarborgen. Voor het ophogen van de grondwal gebruikt de aannemer de afgegraven grond van de wal bij het tankstation.

Hinder voor het verkeer
Tijdens de werkzaamheden wordt de rechterrijstrook over een lengte van circa 300 meter afgezet. Voor het verkeer richting A2 is dan tijdelijk één rijstrook beschikbaar in plaats van twee. De werkzaamheden worden buiten de spits uitgevoerd om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken.