Provincie Overijssel

Commissie laat zich informeren over N340

Leden van de Commissie Economie, mobiliteit en bestuur gaan op 4 maart op werkbezoek om zich te laten informeren over de N340, de weg tussen Zwolle en Ommen. Het werkbezoek is mede geïnitieerd door CDA Statenlid Laura Antuma. Ook raadsleden van Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg gaan mee op het werkbezoek.

Input
De definitieve besluitvorming over het nieuwe tracé van de N340 vindt plaats in juli. In voorbereiding daarop gaan de commissieleden op pad om zich een beeld te vormen van de situatie en zich te laten informeren door vertegenwoordigers van plaatselijke belangengroepen. De Statenleden hopen veel input vanuit het veld te krijgen en contact te hebben met burgers. Zo kunnen ze in juli een goed overwogen besluit nemen.

Manifest
Tijdens het werkbezoek zal de Werkgroep Gebiedsvisie Witharen een manifest aanbieden aan de Raads- en Statenleden. De delegatie van ruim 45 volkvertegenwoordigers spreekt tijdens het werkbezoek met onder andere vertegenwoordigers van plaatselijke belangengroepen, LTO Noord, Landgoed de Lindenberg, Fietserbond en Stichting Duurzaam door het Vechtdal.