Provincie Limburg

Persberichten

Wegwerkzaamheden N278 Maastricht-Vaals ter hoogte van de kom Cadier en Keer

Op woensdag 4 maart 2009 start de Provincie Limburg met de aanleg van de rotonde op de provinciale weg Maastricht Vaals (N278) gelegen ter hoogte van de kruising met de pastoor Kikkenweg/Bemelerweg. De werkzaamheden omvatten het aanleggen van een rotonde in beton inclusief de reconstructie van de aanliggende wegen Pastoor Kikkenweg/Bemelerweg.

Dit bestaat uit het vervangen van het gehele asfaltpakket, het verwijderen van de fundering, de aanleg van een rotonde en het reconstrueren van de asfaltwegen Pastoor Kikkenweg en Bemelerweg. Daarnaast worden de kabels en leidingen verlegd, de gemeentelijke en provinciale riolering geoptimaliseerd en de bewegwijzering, bebording en verlichting vernieuwd.

Voor het doorgaand verkeer wordt een adviesroute ingesteld komend vanuit Maastricht (en vice versa) via de A2, A79 en A76. Bedrijven in Cadier en keer zijn bereikbaar. De werkzaamheden zullen in twee fasen worden uitgevoerd. Ten behoeve van de eerste fase zal de pastoor Kikkenweg voor verkeer vanuit de provinciale weg N278 Maastricht Vaals worden afgesloten. Verkeer met als bestemming de Pastoor Kikkenweg (ten behoeve van bijvoorbeeld dagverblijf de Grummelkes, Afrikacentrum, Golfcentrum Rijk van Margraten) wordt omgeleid via de Zwarteweg. Ter plaatse van de nieuw aan te leggen rotonde zal een doorgangsregeling ondersteund door verkeerslichten worden ingesteld.

Veolia zal tijdens de uitvoering ongewijzigd haar diensten blijven rijden.

De werkzaamheden zullen naar verwachting in juli/augustus 2009 worden afgerond.

3-3-2009 14:54