Gemeente Delfzijl

Wethouder Thea van der Veen reikt eerste Sporthopper uit

Sportwethouder Thea van der Veen rijkt de eerste Sporthopper uit voor de gemeente Delfzijl. Zij doet dit aan één van de kinderen van de basisschool Hiliglo in Holwierde. De Sporthopper is een verzameling van sportkennismakingscursussen voor kinderen uit het basisonderwijs uit gemeenten in de provincie Groningen.

De Sporthopper moet kinderen stimuleren om ook na schooltijd ervaring op te doen met verschillende sporten. De uitreiking vindt plaats op woensdag 4 maart om 12.00 uur na een spectaculaire dansdemonstratie van het Skechersvpz Demoteam uit Delfzijl.

Het is van belang dat kinderen een gezonde levensstijl ontwikkelen. Bewegen is daarin een belangrijke schakel. Dit gebeurt tijdens de lessen bewegingsonderwijs op school. Maar ook na schooltijd moeten er voldoende mogelijkheden zijn. De Sporthopper is daar één van.

In het kader van het BOS-project (Buurt, Onderwijs en Sport), wordt Sporthopper ook in de gemeente Delfzijl georganiseerd. Leerlingen van groep één tot en met acht van alle 25 basisscholen in de gemeente Delfzijl krijgen een folder met daarop het aanbod van verschillende sportaanbieders uit de gemeente Delfzijl. Per aanbod van sportactiviteit kan de doelgroep verschillen. Naar aanleiding van deze folder kunnen de leerlingen meer informatie vinden over het aanbod en zich aanmelden via www.sporthopper.nl.

Sporthopper is verdeeld in twee blokken. Het eerste blok start in april 2009 en het tweede blok in oktober 2009. Er is gekozen voor verschillende blokken, omdat de sporten seizoensgebonden zijn.

In het eerste blok doen de volgende sportaanbieders mee: HC Eemsmond, AV Fivelstreek, Dojo kyôchô, de Eemsrakkers, vv Eems Boys, SportClub Holwierde, TV Woldendorp, Chr. Gymvereniging Bierum, K.V. Roda'70, Thalassa, Eemsrobben, RCP Phoenix, Dijkmansport, Tennisclub Delfzijl, Sportfit, Tafeltennisvereniging DETAC, vv Neptunia, vv Oosterhoek.

Zij bieden onder andere badminton, Hockey, Atletiek, Karate, Voltige, Kaboutervoetbal, Gymnastiek Turnen, streetdance, Tennis, klimwand cursus, Korfbal, Volleybal, Waterpolo, Recreatief zwemmen, Rugby, Judo, ritmische gym, Tafeltennis en voetbal aan

'Sporthopper' is een product van Huis voor de Sport Groningen


Noot voor redacties