Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (4 - 10 maart 2009)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws. Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het geheel oprichten van twee woonhuizen en garages aan de Willem Alexanderstraat (datum indiening: 17-02-2009);


- reguliere bouwvergunning voor het plaatsen van zes lichtmasten op het perceel Ridder Vosstraat 2 (datum indiening: 18-02-2009);


- reguliere bouwvergunning voor het plaatsen van zes lichtmasten op het perceel Nicolaes Maesstraat 2 (datum indiening: 18-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een garage op het perceel Dorpstraat 67 (datum indiening: 10-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het plaatsen van twee gevelopeningen in de zijgevel op het perceel Merkelbeekerstraat 70 (datum indiening: 18-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het veranderen/vergroten van de dakkapel en de aanbouw op het perceel Torenstraat 83 (datum indiening: 13-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak op het perceel Akerstraat 114 (datum indiening: 13-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een overkapping op de percelen Kennedylaan 64 en 66 (datum indiening: 17-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het veranderen van de schoorsteen op het perceel Wieënweg 51 (datum indiening: 18-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het geheel veranderen van de deuropening op het perceel Marebosjesweg 78 (datum indiening: 19-02-2009);

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, loket Vergunningen (tel: 045 527 86 60).

Brunssum, 4 maart 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verleende vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende vergunningen zijn verleend:

A Bouwvergunningen.


- reguliere bouwvergunning voor het oprichten van een rokersruimte op het perceel Kerkstraat 27 (verzonden 06-02-2009);


- reguliere bouwvergunning tweede fase voor het oprichten van 3 nieuwe woningen op het perceel hoek Prins Hendriklaan/Tegelstraat (verzonden 05-06-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het vergroten van de tuin op het perceel Hazelaar 77 (verzonden 11-02-2009);

B Bouwvergunning met ontheffing van het vigerende bestemmingsplan als bedoeld in art. 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening.


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een overkapping op het perceel Ploegbaas 18 (verzonden 17-02-2009);


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een terrasoverkapping op het perceel Hazenkampstraat 69 (verzonden 17-02-2009);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Koekoekstraat 6 (verzonden 20-02-2009).

C Sloopvergunning.


- sloopvergunning voor het slopen van diverse binnenwanden op het perceel Rimburgerweg 30 (verzonden 14-01-2009);

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 4 maart 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

milieubeheer

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken ingevolge het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp-besluit ter inzage ligt waarbij op de aanvraag van Erkens Bakkerijen B.V., Molenvaart 12, te Brunssum, om een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning ingevolge artikel 8.4 van de Wet milieubeheer voor een industriële bakkerij voor het vervaardigen van vla en aanverwante ingevroren producten, gelegen aan de Molenvaart 12, alhier, kadastraal bekend gemeente Brunssum, sectie A, nummers 6054 en 6068, positief wordt beschikt onder oplegging van een aantal voorschriften in het belang van de bescherming van het milieu.

Het ontwerp-besluit, de aanvraag en de overige ter zake zijnde stukken liggen van 5 maart 2009 tot en met 15 april 2009 ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1, tijdens openingstijden. Deze zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Tevens kunnen de stukken gedurende bovengenoemde periode desgevraagd ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.

Na bovengenoemde periode is inzage van de stukken mogelijk tijdens voornoemde werkuren totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerp-besluit kunnen door een ieder tot en met 15 april 2009 ingediend worden bij burgemeester en wethouders van Brunssum, Postbus 250, 6440 AG Brunssum. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u daarom verzoekt in een aparte brief bij de zienswijzen.

Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kan schriftelijk of telefonisch (045 -527 86 60) worden verzocht tot uiterlijk één week voor het einde van de inzagetermijn.

Beroep tegen het besluit kan worden ingesteld door een belanghebbende die zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerp-besluit, die zienswijzen heeft tegen wijzigingen die bij het geven van het besluit ten opzichte van het nu ter inzage ontwerp-besluit zijn aangebracht, of die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat is geweest.

Brunssum, 4 maart 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

clusterhoofd Vergunningen,

Ing. W.H.J. Delahaye

---

bouwvergunningen

Ontwerpbesluit tot het verlenen van ontheffing en bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij voornemens zijn reguliere bouwvergunning te verlenen voor:


- het gedeeltelijk veranderen van de entree op het adres Chopinstraat 2 t/m 72 als omschreven in de vergunningaanvraag;


- het geheel plaatsen van een terrastrap en een aanbouw en het vernieuwen van de stallingsruimte op het adres Iepenstraat 72 als omschreven in de vergunningaanvraag.

Daar het bouwplan in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan het slechts doorgang vinden nadat burgemeester en wethouders daar ingevolge artikel 3.6, eerste lid, sub c, van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing voor hebben verleend.

Het ontwerpbesluit zal met ingang van 5 maart 2009 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het ontwerpbesluit schriftelijk bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht.

Brunssum, 4 maart 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

ruimtelijke ordening

Verleende ontheffing bedrijfsmatige activiteiten (tijdelijk)

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij met toepassing van artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening voor de duur van twee jaar ontheffing bedrijfsmatige activiteiten hebben verleend voor de in- en verkoop van gebruikte automobielen op het adres Rimburgerweg 38 als omschreven in de vergunningaanvraag.

De ontheffing is met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure verleend. Het besluit tot het verlenen van ontheffing alsmede de daarop betrekking hebbende stukken zullen met ingang van 5 maart 2009 gedurende zes weken in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1, voor belanghebbenden ter inzage liggen. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht).

Let op: Ingevolge artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen beroep bij de administratieve rechter worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 naar voren heeft gebracht, geen bezwaar heeft gemaakt of geen administratief beroep heeft ingesteld. Hoe u verder precies beroep kunt instellen tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid", die u kunt aanvragen bij het onderdeel Voorlichting, tel. 045-5278633.

Brunssum, 4 maart 2009.

Burgemeester en wethouders van Brunssum

---

besluiten awb

Gemeenschappelijke regeling Brandweer-GHOR Zuid-Limburg

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat op 1 januari 2009 in werking is getreden de `Gemeenschappelijke regeling Brandweer-GHOR Zuid-Limburg'. Deze regeling is aangegaan door 19 gemeenten in Zuid-Limburg. Hiermee is de Brandweer Zuid-Limburg een feit.

Bij de regeling wordt een openbaar lichaam in het leven geroepen, genaamd Brandweer-GHOR Zuid-Limburg. Dit openbaar lichaam behartigt de belangen van de deelnemende gemeenten op het terrein van de brandweer, de geneeskundige hulpverlening bij zware ongevallen en de rampenbestrijding.

De regeling is met ingang van 5 maart 2009 in te zien bij het loket Vergunningen in de gemeentewinkel, Lindeplein 1.