Politie Zuid-Holland-Zuid

03/04 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-03-2009

MAN RIJDT MET ONGELDIG VERKLAARD RIJBEWIJS

DORDRECHT De politie controleerde dinsdagmiddag op de Frank van der Goesstraat een 25-jarige automobilist uit Dordrecht. De man bleek zonder geldig rijbewijs rond te rijden in zijn auto. De man kreeg een bekeuring en kon daarna, lopend, zijn weg weer vervolgen.

POLITIE HOUDT TWEETAL AAN NA BEROVING VAN HOND

DORDRECHT Twee inwoners van Dordrecht zijn dinsdagavond op de Zuidendijk beroofd van een hond. De slachtoffers, een 44-jarige vrouw en een 38-jarige man, liepen daar te wandelen met hun drie honden toen zij plotseling werden benaderd door een voor hun bekende vrouw. De vrouw schreeuwde dat zij haar hond terugwilde waarna zij begon te slaan. Even later voegde nog een tweetal mannen zich bij de vrouw waarna één van de mannen een mes trok en de twee slachtoffers daarmee bedreigde. Verder sloeg en schopte het drietal zodanig op de slachtoffers in dat zij behoorlijk letsel opliepen aan hun hele lichaam. Het drietal nam vervolgens één van de honden mee. De 44-jarige vrouw kon uiteindelijk de politie bellen die snel ter plaatse was. Twee van de verdachten, een 41-jarige inwoonster van Dordrecht en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden worden aangehouden. In de auto waarin zij op de Kometenlaan werden aangetroffen zat ook één van de honden. De hond is inbeslaggenomen voor nader onderzoek maar verblijft wel bij het 44-jarige slachtoffer totdat is uitgezocht waarom deze ruzie om de hond is ontstaan. De verdachten zijn inverzekering gesteld. Één andere verdachte moet nog worden aangehouden. De slachtoffers hebben zich beiden onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

INBRAAK IN BEDRIJF

DORDRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag 4 maart is er ingebroken in een bedrijf aan de Grafelijkheidsweg. Een getuige zag dat rond 03.00 uur twee personen op een scooter wegreden en gaf dit direct door aan de politie. Die kon het tweetal echter niet meer achterhalen. Bij een onderzoek bij het bedrijf bleek dat de buitendeur was ingeslagen waardoor de inbrekers toegang kregen tot een centrale hal. Hierna gooide de daders een ruit in van een intern gelegen pand waarna ze daar hun slag sloegen. Het is niet bekend wat er is meegenomen.

VERDACHTEN AUTODIEFSTAL AANGEHOUDEN

DORDRECHT- Een 45-jarige man uit Nistelrode en een 44-jarige man uit Volkel zijn op 3 maart op de Kometenlaan aangehouden. De twee zouden waren kort daarvoor aanwezig een woning in de wijk Sterrenburg en van de 39-jarige bewoner zn autosleutels hebben afgepakt. De twee mannen en het slachtoffer hadden een zakelijk geschil. Aan het wegnemen van de sleutels ging een korte schermutseling vooraf, waarbij niemand gewond raakte. De twee verdachten liepen de woning uit en namen de auto van het slachtoffer mee. Ver kwamen ze niet, want gealarmeerde agenten hadden hen in enkele minuten gevonden en aangehouden. De auto is in beslaggenomen en de mannen zijn ingesloten.