Gemeente Dongen

Publiek grote winnaar op Sportgala 2009

Publicatiedatum: 4-3-2009

Het Dongense Sportgala was dit jaar wederom een groot succes. Onder zeer massale belangstelling van het publiek reikte toptafeltennister Kelly van Zon dinsdagavond 3 maart de prijzen uit aan de Dongense sportman, sportvrouw en sportploegen van het jaar 2008, bij zowel de jeugd als de senioren.
Met een korte film over sporten in Dongen ging het Sportgala 2009 van start. Daarmee werd de toon gezet voor de rest van de avond: filmpjes, ludieke showelementen en interviews wisselden elkaar in rap tempo af.

Speciale gast
Meteen na het welkomstwoord van wethouder Piet Panis (sport) die sprak namens het voltallig aanwezige college, werd Kelly van Zon als speciale gast van het Sportgala onthaald. Afgelopen jaar bij de Paralympische Spelen in China behaalde zij als eerste inwoner van de gemeente Dongen ooit een Olympische medaille: brons. Onder luid applaus van de 400 belangstellenden die naar de grote hal van het gemeentehuis waren gekomen, meldde Kelly zich op het podium bij presentator Johan van der Made en wethouder Piet Panis. Soepel samenwerkend maakten zij per categorie de genomineerden bekend.

Speciale film
De kanshebbers mochten allen naar voren komen en ontvingen bloemen en een oorkonde. Een van hen was winnaar van de eretitel, kreeg een fraaie schaal uitgereikt door Kelly van Zon en een speciaal voor het Sportgala gemaakt filmpje. Daarin was op een groot scherm een bijzonder portret te zien van de winnaar, gemaakt door het cluster communicatie van de gemeente Dongen in nauwe samenwerking met Zimniak.com Digitale Mediaproducties.

Demonstraties
De visuele aanpak van de avond sloeg overduidelijk aan bij het publiek, dat tevens genoot van de diverse tafeltennisdemonstraties die deze avond te zien waren. Aan het begin van de avond waren de (jonge) talenten BSM aan het spelen. De Dongense tafeltennisverenging had een speciale rol op deze avond en liet zich van de beste kant zien. Vervolgens gaf Kelly van Zon een demonstratie toptafeltennis samen met Ronald Vijverberg, die diverse medailles won bij toernooien in binnen en buitenland voor mindervalide sporters.

Uitsmijter
Als speciale uitsmijter werden de enthousiaste toeschouwers getrakteerd op een bijzonder act. Tafeltennis spelen met een koekenpan? Of met een héél klein batje? In recordtempo de bal naar elkaar overslaan en een plek zoeken op de verhoging van de zaal tussen het publiek? Het kan allemaal! Dat bleek uit de humorvolle en technisch zeer hoogstaande tafeltennisshow van het gelouterde duo Jonah Kahn (speelde op het hoogste niveau in de Nederlandse, Engelse, Belgische en Noorse competitie) en Danny Heister (recordhouder nationale titels, drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen, nu bondscoach van het Nederlandse mannen- en jeugdteam).

Extra uitstraling
Al met al een zeer geslaagde avond, mede dankzij het feit dat veel van de genomineerde sporters en sportploegen (Olympia60, ONI, biljartteam Hultermans, HV Dongen, VV Dongen) deze avond act de présence gaven in sporttenue. Dat zorgde voor extra kleur en extra sportieve uitstraling.

Winnaars
,,Het was een bijzondere happening. Niet alleen de sporters, ook het publiek was vanavond de grote winnaar. Nu al kijken we vol verwachting uit naar het Sportgala van 2010, aldus wethouder Piet Panis.

De winnaars van het Sportgala 2009:

Sportman van het jaar
Junioren: Mark Schellekens (atletiek)
Senioren: Simon Rompa (dammen)

Sportvrouw van het jaar:
Junioren: Désirée Emmen (zwemmen)
Senioren: Kelly van Zon (tafeltennis)

Sportploeg van het jaar:
Junioren: Jongens JCJ-1 HV Dongen (handbal)
Senioren: Eerste team VV Dongen (voetbal)

Kijk naar onderstaande films!

Film Wethouder Piet Panis

Film Sportman junioren Mark Schellekens

Film Sportvrouw junioren Désirée Emmen

Film Sportman senioren Simon Rompa

Film Sportvrouw senioren Kelly van Zon

Film Sportteam junioren HV Dongen

Film Sportteam senioren VV Dongen