Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN AANGEHOUDEN MET VUURWAPEN
BRIELLE - Het Arrestatieteam van de politie hield dinsdagochtend een man aan. Op basis van binnengekomen informatie werd er een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Vischstraat. Aangezien het vermoeden bestond dat de eigenaar van de woning in het bezit was van een vuurwapen verrichtte het Arrestatieteam rond vijf uur de binnentreding. In de woning werden een vuurwapen, patronen en een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen. Ook stond er een zak gevuld met weed. Tot slot werden er nog twee vuurwapen gelijkende voorwerpen gevonden. Al deze voorwerpen zijn in beslag genomen voor vernietiging. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Brielle, is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* SCOOTERBESTUURSTER GEWOND NA AANRIJDING MET AUTO

EILANDEN / NIEUWE-TONGE - Een 16-jarige scooterbestuurster raakte dinsdagochtend omstreeks kwart over acht lichtgewond na een aanrijding met een auto. Het meisje uit Bruinisse reed met een scooter op de Molendijk. Vermoedelijk zag zij de auto die van rechts kwam uit de Noordelijke Achterweg te laat. Hierdoor remde zij te laat en viel. Hierop botste de scooter tegen een voorwiel van de personenauto. Het meisje raakt lichtgewond en werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep geen schade op. De politie onderzoekt de zaak.


* VERKEERSCONTROLE VOOR VEILIGHEID
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district de Eilanden hield dinsdagochtend een verkeerscontrole. Op de Hekelingseweg hebben omwonenden en weggebruikers al diverse malen aangegeven dat hier regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Om weggebruikers hiervan bewust te maken controleerden agenten tussen half acht en half negen passanten. Veel van de automobilisten droegen geen gordel, zij werden hiervoor bekeurd. Ook niet hands-free bellende bestuurders kregen een bekeuring. In totaal werden er tien bekeuringen uitgeschreven. Eén persoon bleek nog een betalingsachterstand te hebben. Aangezien hij de achterstand van 318,76 niet betaalde is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS MOTORBESTUURDER IN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft dinsdagmiddag rond kwart voor vier op de Mijnsherenlaan het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige motorbestuurder uit Rotterdam. Surveillerende agenten zagen de motor met hoge snelheid rijden in de richting van de Pleinweg. Onmiddellijk zetten zij een achtervolging in. Op de Mijnsherenlaan reed de motorfiets ongeveer 60 km/u. Vervolgens liep de snelheid op tot boven de 90 km/u. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Op de kruising tussen de Mijnsherenlaan en de Pleinweg hielden politiemensen de bestuurder staande. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De Rotterdammer krijgt bekeuringen voor het overschrijden van de toegestane snelheid en gevaarlijk rijgedrag.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL
ROTTERDAM-WEST - Politiepersoneel onderzoekt een overval op een Tabakszaak. Bij de winkel aan de Franselaan kwamen dinsdagochtend rond tien uur twee jongens binnen. Zij bedreigde het aanwezige personeelslid met een mes. Vervolgens vluchtte het personeel. De verdachte gingen er korte tijd later vandoor. Het is onbekend of zij buit gemaakt hebben. Gealarmeerde agenten stelden direct een buurtonderzoek in maar troffen het tweetal niet meer aan. Het onderzoek wordt voortgezet aan de hand van onder andere getuigenverklaringen en camerabeelden.

Getuigenoproep
Signalement daders: Het gaat om twee mannen van ongeveer 14 jaar oud. Zij hebben een donkere huidskleur. Een van hen droeg een donkergrijs vest met een capuchon. De ander een (licht) blauw vest met capuchon.

De politie is op zoek naar personen die meer informatie hebben over de overval. Heeft u informatie over de overval of de daders en heeft u deze nog niet met de politie gedeeld? Wilt u dan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* POLITIE HOUDT OVERLASTGEVER AAN
ROTTERDAM-CENTRUM / STADSDRIEHOEK - De politie heeft dinsdagochtend rond kwart over zes op de Boompjes een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor diverse overtredingen. De Rotterdammer viel schoonmaakpersoneel lastig en trok tegels uit de grond. Gealarmeerde politiemedewerkers stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de dronken man staande. Hierop werd hij recalcitrant tegen de agenten, die hem vervolgens aanhielden en overbrachten naar het politiebureau. Tijdens de rit sloeg de verdachte tegen de autoruiten en spuugde. Tevens bleek de man in het bezit te zijn van verdovende middelen. Deze werden in beslag genomen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg bekeuringen voor diverse overtredingen. De politie onderzoekt de zaak.


* HELERS AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield maandagavond twee mannen aan. Het tweetal viel op doordat zij rond kwart voor twaalf over de Rivierweg reden met een fiets in de achterbak waardoor deze gevaarlijk open stond. Bij controle gaven de mannen aan dat zij de fiets voor 50 euro gekocht hadden van een onbekende man. Aangezien dit een erg laag bedrag is voor een vrij nieuwe fiets, werd deze nagetrokken. Al snel bleek de fiets in oktober gestolen te zijn in Nieuwerkerk aan den Ijssel. Het tweetal, een Rotterdammer van 28 en een Capellenaar van 38 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De fiets is in beslag genomen.