Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Inrijverbod Lawickse Allee massaal genegeerd

Publicatiedatum: 4-3-2009 12:57:47

WAGENINGEN - Het inrijverbod op de Lawickse Allee in Wageningen blijkt massaal te worden genegeerd, aldus de politie. Vanaf 18 februari heeft de politie al ruim 200 automobilisten op de bon geslingerd die het inrijverbod aan hun laars lapten. Het inrijverbod is ingesteld in verband met wegwerkzaamheden, waardoor de Lawickse Allee aan beide zijden verboden is in te rijden. Alleen lijnbussen en leveranciers van het WICC zijn uitgezonderd. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot medio juni duren. Tot die tijd blijft het inrijverbod van kracht en zijn duidelijke omleidingsroutes aangegeven. De politie controleert vrijwel dagelijks op de naleving van het inrijverbod. Overtreders riskeren een boete van 60 euro.
(09-029050)

Vrouw aangehouden na mishandeling ex op straat

Publicatiedatum: 4-3-2009 12:57:04

SCHERPENZEEL - De politie in Scherpenzeel heeft dinsdag 3 maart in de namiddag een 38-jarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van haar 42-jarige ex-man. De twee troffen elkaar rond vijf uur op de Marktstraat, waarbij de vrouw haar ex-man zou hebben aangevallen en geschopt en geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen kort daarop het slachtoffer en een getuige. Toen de agenten met beiden in gesprek waren kwam de vrouw even later aanrijden en werd aangehouden. Door de 42-jarige man is aangifte gedaan. De vrouw heeft inmiddels bekend en is weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Problemen over de betaling van de alimentatie zouden aanleiding zijn tot de ruzie.
(09-029109)


Edese meisjes gepakt bij winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-3-2009 12:56:29

EDE - Twee Edese meisjes van dertien en veertien jaar zijn dinsdag 3 maart door de politie in hun woonplaats opgepakt wegens winkeldiefstal. Het duo wordt ervan verdacht bij een winkel aan de Telefoonstraat frisdrank en snoep te hebben gestolen. Winkelpersoneel betrapte de meisjes en droeg hen over aan de politie. De twee bekenden en zijn later aan hun ouders overgedragen. Er hangt hun een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. (09-028786)


Beschonken Hoevelaker raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 4-3-2009 12:55:57

HOEVELAKEN - Een 48-jarige automobilist uit Hoevelaken is in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 maart zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij onder invloed van alcohol had gereden. De Hoevelaker viel door de mand bij een nachtelijke routinecontrole van de politie. Agenten zetten de man rond kwart over een aan de kant op de Meerveldlaan en roken alcohol. De man moest mee naar het bureau voor een ademonderzoek, waarbij een alcoholpromillage werd gemeten van 1,31 (tweeënhalf keer de norm). De Hoevelaker kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
(09-029214)