Platform Biologica


Obama benoemt "biologische" hoogleraar tot staatssecretaris 4 maart 2009

President Barack Obama heeft een deskundige op het gebied van biologische en duurzame landbouw, Kathleen Merrigan, op 23 februari uitgekozen tot nieuwe staatssecretaris van Landbouw in de VS. Amerikaanse biologische organisaties zijn erg verheugd over haar benoeming.

President Barack Obama heeft Kathleen Merrigan op 23 februari uitgekozen tot nieuwe staatssecretaris van Landbouw in de VS. Ze heeft affiniteit met biologische landbouw en was nauw betrokken bij het tot stand komen van de Amerikaanse regelgeving rond biologische landbouw. De OTA, de Amerikaanse biologische handelsorganisatie, is blij met haar benoeming.

In december veroorzaakte Obama nog onrust in biologische kringen, door Tom Vilsack te benoemen tot minister van landbouw. Vilsack stond namelijk bekend als voorstander van ethanolproductie in de landbouw, die als niet-duurzaam wordt gezien; ook wordt gezegd dat hij nauwe betrekkingen onderhield met agrochemische bedrijven als Monsanto. (Zie voor meer info over de impact van bio-brandstof dit verslag van de masterclass van Michael Pollan op 10 februari in Zeist jl.)

Daarvoor leek het er sterk op dat Obama sympathie had voor o.a. de ideeen van Michael Pollan en voor biologische landbouw. Zie daarover dit eerdere artikel.
Met de benoeming van Merrigan lijkt het er nu inderdaad op dat "change is coming".