Gemeente Alphen aan den Rijn

RijnstreekHopper

Onderzoek RijnstreekHopper

Zon 2200 gebruikers van de RijnstreekHopper in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Rijnwoude ontvangen de komende dagen een brief met vragenlijst over de kwaliteit van de de RijnstreekHopper. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft in oktober 2008 aangedrongen op zon onderzoek.

De komende tijd doet onderzoeksbureau Mobycon in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn onderzoek naar de dienstverlening door de taxibusjes van de RijnstreekHopper.
Mobycon onderzoekt hoe klanten over de RijnstreekHopper denken. Het onderzoek moet onder andere duidelijk maken:
of de dagelijkse dienstverlening door de RijnstreekHopper overeenkomt met de afspraken, die in het verleden zijn gemaakt; op welke punten de dienstverlening verbeterd moet worden.

Met ingang van 1 januari 2010 loopt het huidige contract met de RijnstreekHopper af. De gemeenten en provincie gaan dit jaar een nieuw programma van eisen opstellen. Bedoeling is dat de dienstverlening van de RijnstreekHopper, waar dat nodig en mogelijk is, verbeterd wordt. De resultaten van het onderzoek worden eind april verwacht. Deze worden meegenomen bij het opstellen van het nieuwe programma van eisen.