Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district

Breda, 04-03-2009

Tweetal overvallen in woning

BREDA: Dinsdag was een 42-jarige vrouw in haar woning aan de
Muizenberglaan met een 33-jarige kennis uit Etten-Leur, toen rond 22.30 uur de bel ging. Twee onbekende mannen drongen de woning binnen en eisten geld. De bewoonster en de kennis werden gedwongen te gaan zitten en werden vastgebonden. Hierbij werden ze bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Na een zoektocht door het huis verlieten de overvallers de woning met medeneming van onder andere een geldbedrag.

De slachtoffers alarmeerden de politie. Deze stelde direct een onderzoek in. Van beide slachtoffers is aangifte opgenomen van bedreiging en vrijheidsbeneming. Technisch rechercheurs hebben na de melding een sporenonderzoek verricht in de woning. Ook nam de politie contact op met slachtofferhulp. Een medewerker van slachtofferhulp is in de vroege ochtend naar de woning gekomen om direct hulp te verlenen aan de slachtoffers. De politie heeft aanwijzingen dat de daders het specifiek op deze woning hadden gemunt.

Twee aanhoudingen na melding auto-inbraak

BREDA: Een getuige meldde woensdag even na 01.00 uur een auto-inbraak aan de Hobokenstraat. Hier was door inzittenden van een auto een ruit van een andere auto ingegooid. De politie kon een auto met het juiste signalement aanhouden op de Hobokenstraat. In de auto lagen meerdere goederen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn, zoals autoradio's. De inzittenden van de auto, een 20-jarige Bredanaar en een 19-jarige Bredanaar zijn aangehouden en ingesloten op het
politiebureau. De auto waarin zij reden is in beslag genomen voor onderzoek.

Inbrekers gooien ruit in bij woning

BREDA: Bewoners van een woning aan de Joris Helleputtestraat schrokken woensdag om 01.30 uur wakker van een harde klap en glasgerinkel. De bewoonster keek naar buiten en zag hier een onbekende man op een scooter voor het huis staan. Een tweede man stapte achterop de scooter en het tweetal reed weg in de richting van de Phillip Lammekestraat. Beneden bleek een ruit te zijn ingegooid. Ook waren de vloer en de tv beschadigd. Er is niets weggenomen. De politie nam aangifte op van de gedupeerde.

Vrouw aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 60-jarige Bredase aan op verdenking van bedreiging. De vrouw zou afgelopen week meerdere keren tekeer zijn gegaan bij de woning van haar ex aan de Laan van
Mecklenburg. Hier zou de vrouw de vriendin van haar ex hebben bedreigd met een steekvoorwerp naar aanleiding van een financieel geschil. De 58-jarige gedupeerde deed aangifte bij de politie. De verdachte meldde zich op het politiebureau aan de Hambroeklaan. Ze is in verzekering gesteld. De vrouw ontkende tijdens verhoor de bedreigingen te hebben geuit.


Laatst gewijzigd 04-03-2009 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |